E-Primăria Cluj costă 6,5 milioane de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Cluj-Napoca a câştigat o finanţare de 6,5 milioane de lei într-un proiect european prin care se urmăreşte optimizarea serviciilor oferite de instituţie online.

Primarul Sorin Apostu a declarat azi, la conferinţa „Soluţii pentru dezvoltarea durabilă a autorităţilor publice locale“ ce se desfăşoară la Făget,  că Primăria Cluj va semna la ora 16.00 un contract în valoare de 6,5 milioane de lei într-un proiect european al cărui scop este facilitarea accesului cetăţenilor la serviciile publice oferite prin intermediul unui portal dedicat.  Valoarea totală a proiectului este de 6,6 milioane de lei, din care contribuţia Primăriei este de 1,1 milioane de lei, restul fiind fonduri nerambursabile.

În cadrul acestui proiect va fi realizat un sistem informatic integrat de tip e-administraţie care să asigure o legătură directă între diverse departamente din cadrul Primăriei implicate în rezolvarea cererilor şi cetăţenii care solicită diverse lucruri. Practic, cetăţenilor li se va oferi astfel o alternativă la relaţiile cu publicul clasice, la ghişeu. Prin intermediul acestui portal, cetăţenii pot urmări de acasă care este stadiul cererilor pe care le-au depus şi chiar pot depune online o seamă de cereri (pentru început - autorizarea manifestărilor publice, solicitarea de amplasare de panouri publicitare şi bannere ce nu necesită autorizaţie de construire, gestiune autorizaţii parcări, sesizări pentru maşini abandonate, rampe clandestine de gunoi, câini comunitari).

În două săptămâni de la semnarea contractului începe procedura de achiziţie publică (licitaţia) pentru execuţie. După atribuirea unui câştigător, termenul de implementare este de un an. 
La semnarea contractului şi-au anunţat prezenţa premierul Emil Boc şi ministrul Comunicaţiilor, Valerian Vreme.