Trei şcoli din Bărăgan, în programul pilot care acordă o masă caldă elevilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mulţi copii ar putea primi mâncare caldă la şcoală de anul viitor. Ministerul Educaţiei propune extinderea programului pilot ”Masă caldă” de la 50 la 100 de şcoli. Bugetul estimat al proiectului este de peste 66 de milioane de lei pe an.Trei unităţi de învăţămând din judeşul Călăraşi, două şcoli din Fundeni li Roseti, şi liceul din Dragalina se află pe listă.

Ministerul Educaţiei a supus dezbaterii publice, pentru 15 zile, un proiect de Ordonanţă de Urgenţă prin care propune extinderea Programului pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preşcolarii şi elevii din învăţământul preuniversitar de stat de la 50 la 100 de unităţi învăţământ, informează news.ro..

"Cele 100 de unităţi învăţământ cu grade de complexitate şi particularităţi educaţionale diferite, propuse pentru a fi cuprinse în program sunt dispuse echilibrat la nivel naţional, în medii rezidenţiale diverse - Urban (mare, mic, central, periferic)/ Rural (mare, mic, accesibil, greu accesibil, izolat), şi vor avea statut de unităţi de învăţământ pilot, conform prevederilor legale în vigoare, în care se va implementa programul", se arată în proiect.

"În anul 2019, s-a constatat că programul a condus chiar la eradicarea fenomenului de abandon şcolar, în unele unităţi de învăţământ", se mai arată în documentul aflat în dezbatere publică. Vezi aici lista unităţilor şcolare care ar urma să beneficieze de programul "Masa caldă". 

Mai multe pentru tine:
Jobul plătit cu peste 2.000 de euro în România, dar nepopular printre tineri. „Ai și pauze de țigară și cafea, dar nu abuza”
Un medic, triatlonist la 83 de ani, împărtășește reţeta sănătăţii sale: patru principii-cheie ale dietei
Actorul român care a iubit o singură femeie timp de 50 de ani. A cerut-o de soție când încă era elevă
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
Mituitorul judecătoarei din Suceava care se droga a evadat din arestul la domiciliu chiar înainte de condamnare
Povestea Kibuțului, hub-ul gastronomic și cultural de la Gărâna. Un mic restaurant, în finala Destinației Anului 2024 FOTO
Putin, probabil, nu a ordonat uciderea lui Navalnîi, au estimat serviciile secrete americane
Țara unde românii au un salariu de 5.000 de euro pe lună. Ce spune Daniel, stabilit de mai bine de 30 de ani: „Există un mit, când vorbim de salariu"
Dieta celei mai în vârstă câștigătoare a unui concurs de Miss. Cum de arată atât de bine la 60 de ani | VIDEO
Apropiat al lui Geoană, despre declarațiile lui Ciolacu la adresa adjunctului NATO: „De ce să nu moară și capra vecinului”
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”