Rezultate alegeri generale 2016 în judeţul Călăraşi. PSD are 3 parlamentari, iar PNL a obţinut 2 mandate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Răducu George Filipescu(PNL) a obţinut un mandat de senator FOTO Facebook/Răducu Filipescu

Rezultate alegeri generale 2016. PSD a obţinut în judeţul Călăraşi trei mandate de parlamentari, PNL două mandate şi PMP un mandat de deputat la redistribuire, potrivit rezultatelor finale anunţate de BEC.


La Camera Deputaţilor, PSD Călăraşi a obţinut direct două mandate - Eugen Nicolicea şi Iulian Iacomi, PNL un mandat - Marian Cătălin Predoiu, iar PMP un mandat - Cristian George Sefer, în urma redistribuirii. La Senat un mandat a fost obţinut de PSD: Roxana Natalia Paţurcă, iar celălalt a revenit liberalului Răducu George Filipescu, liderul PNL Călăraşi. În judeţul Călăraşi voturile alegătorilor s-au îndreptat în proporţie de 52,8% către PSD, 29,6% - PNL, 3,8% - PMP şi 3,6% - ALDE.

Dacă la alegerile locale, PNL a reuşit să câştige judeţul Călăraşi, fiind printre puţinele din ţară unde au fost votaţi masiv liberalii, la parlamentare s-a pus ştampila pe "roşu". PSD a reuşit să câştige 52% din voturi, iar PNL a fost votat de 29% dintre călărăşeni. 37,66% a fost prezenţa la vot în judeţul Călăraşi până la închiderea urnelor, la alegerile parlamentare, spre deosebire de alegerile locale, când la urne s-au prezentat 56,1% dintre cetăţenii cu drept de vot.
 

Vă recomandăm şi:

Rezultate alegeri generale 2016 în judeţul Călăraşi. Liberalii, primul mesaj pentru alegători şi învingători

Rezultate alegeri generale 2016 în judeţul Călăraşi. PSD, votat de 52% dintre alegători, PNL a obţinut 29%

Listele definitive pentru alegerile parlamentare. Cine sunt candidaţii care intră în lupta electorală de la Călăraşi

Lista PSD Călăraşi pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie. Cine se află pe locuri eligibile

Alegeri parlamentare. PMP Călăraşi deschide lista la Senat cu un medic