Cod galben de vreme rea: Meteorologii anunţă ploi torenţiale şi vijelii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ploi torenţiale începând de duminică seară FOTO Adevărul

Instabilitatea atmosferică se extinde în toaţă ţara. De duminică seară, un codul galben de vreme rea va viza şi Capitala dar şi judeţele Tulcea, Constanţa, Ialomiţa, Călăraşi, Giurgiu, Teleorman, Argeş, Vâlcea, Sibiu, Braşov, Harghita, Bacău şi Vaslui.

În intervalul 12 iulie, ora 18.00 - 13 iulie, ora 10.00, în Muntenia, Dobrogea, jumătatea de sud a Moldovei, estul şi sud-esul Transilvaniei şi local în Carpaţii Orientali şi Meridionali, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată şi se va manifesta prin averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, cu viteze de peste 65...75 km/h, vijelii şi grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 25...30 l/mp şi izolat 40 l/mp.

Pe parcursul zilei de luni, 13 iulie, în regiunile estice şi sud-estice, vântul va avea intensificări cu viteze, în general, de 55...65 km/h. În sud şi sud-est, vremea se va răci accentuat., au anunţat repreyentanţii ANM.

Vă mai recomandăm şi:

Prognoza meteo: Vin fenomene extreme. Unde se anunţă vijelii puternice şi în ce regiuni fac ploile ravagii

Prognoza meteo: Vremea extremă face prăpăd în România. Ce anunţă meteorologii, când scăpăm de furtunile violente

Mai multe pentru tine:
O teorie controversată: croissantele nu sunt franțuzești, iar sosul de pizza nu este italian. „Bucătăria italiană nu există”, afirmă un istoric culinar
Rușii au lovit instalațiile energetice din centrul și vestul Ucrainei. Zelenski: Aprovizionarea cu gaz a UE este în pericol
Situaţia de pe front s-a „deteriorat”, afirmă comandantul-şef al forţelor ucrainene
Mircea Geoană cere românilor din America să facă o petiție către noul congres american pentru eliminarea vizelor VIDEO
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
Ce poreclă i-a pus Violeta Bănică lui Adrian Brâncoveanu, iubitul Andreei Marin: „Este un..”
Urme de urs la Sâmburești de Olt, într-o zonă de deal. Primar: „Singura soluție, schimbarea legislației tembele actuale”
CSM Bucureşti, învinsă fără drept de apel de Metz, în sferturile Ligii Campionilor la handbal feminin
Recunoști personajele? Fac parte din generația de aur, el a fugit din țară și nu a mai apărut în filme, iar ea s-a măritat la 50 de ani
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
Avarie la rețeaua de conducte. O sută de blocuri din București rămân fără apă caldă până la 1 mai