Cea mai uşoară reţetă: cum pregăteşti caşcavalul pane perfect şi de ce trebuie mâncat rapid

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Shutterstock

O reţetă gustoasă, uşor de preparat şi foarte săţioasă. Şniţelul de caşcaval se face cât ai clipi şi iese un delciu, dacă ştii să-l pregăteşti. Reţeta preparatului o regăsim la Radu Anton Roman, un gazetar îndrăgostit de bucătărie, care ne arată paşii pe care trebuie să-i urmăm.

Ingrediente:

200 g caşcaval
1 ou
1 lingură de faină
2 linguri de lapte
3 linguri de untdelemn
piper

Iată ce notează autorul în lucrarea sa, “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia) despre acest preparat: “Cine crede, cinstind vorbind, că aşa ceva ar putea fi o reţetă românească? Însă, dacă tot văd franţujii minunându-se în faţa chestiei ăsteia, - care e curentă-n Bucureşti, dar mai rară aiurea - forţez norocul (apartenent) şi îmi zic, de ce nu, hai, treacă şi ciudăţenia asta (creată probabil de un bucătar de vagon restaurant blocat de viscol la Chitila).

Fiind o brânză caldă (mai ales dacă e caşcaval de Brădet afumat, preferatul meu), merge cu un vin alb, jumătate dulce - jumătate parfum, un Muscat Ottonel de la Feteşti, desigur, ars de soarele Dunării până a-nceput a mirosi a caisă răscoaptă.

Mod preparare:
•    Se taie cascavalul în felii groase de un deget
•    Se trece prin lapte
•    Se bate oul cu făină şi piper
•    Se scurge caşcavalul de lapte, se trece prin oul bătut şi apoi se tăvăleşte în pesmet
•    Se prăjeşte la foc mic până se rumeneşte pe ambele părţi
•    Trebuie mâncat imediat, altfel se face piatră.

Gazetarul, îndrăgostit de bucătărie

În cei 57 de ani de viaţă, Radu Anton Roman, gazetar, scriitor, realizator TV, vânător şi pescar sportiv, a publicat poezii, însemnări de călătorie, romane şi eseuri, fiind implicat în mai multe proiecte de televiziune şi publicaţii, dedicându-se din anul 1997 şi domeniului gastronomic. În 1998, Radu Anton Roman a publicat una dintre cele mai importante lucrări recente ale gastronomiei româneşti “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia).

Vă recomandăm şi:

Cea mai uşoară reţetă de pe vremuri. Cum faci turte ca ale bunicii, un aperitiv gustos şi sănătos

Secretul celui mai sănătos şi gustos sos de roşii. Cât se fierbe şi de ce se pun zahăr caramelizat şi vin în preparat

Cum faci cea mai bună tocană oltenească. Reţeta celui mai popular fel de mâncare: cât trebuie să fiarbă ca să fie delicioasă

Cea mai uşoară reţetă: cum faci chiftele gustoase şi sănătoase din cartofi

Mai multe pentru tine:
Turismul extern, în creștere accelerată. Suma uriașă cheltuită de români în străinătate vara aceasta
Ispita Cristina Scarlevschi de la Insula Iubirii, lângă Nicușor Dan și Maia Sandu la Chișinău. Fotografia a stârnit un val de reacții: „Am primit unele comentarii pline de hate”
Horoscop bilunar 29 august – 11 septembrie 2025. Cum ne influențează Soarele în Fecioară și Luna Plină în Pești
O româncă superbă a făcut furori pe covorul roșu de la Veneția. Cine este Loredana Salanță, femeia care a stat la câțiva metri de George Clooney
Horoscop septembrie 2025. Fecioarele au noroc pe toate planurile, iar Vărsătorii schimbă locul de muncă și încep o nouă relație de dragoste
De ce începe anul pentru ortodocși pe 1 septembrie: tradiții, superstiții și ritualuri ale începutului de an bisericesc. Ce să faci ca să ai noroc
Homosexualitatea și desfrâul din Biserica Română. Schimb de mesaje halucinant între un preot protosinghel și un tânăr + filmări în care bea vodcă și dansează pe manele. Dans din buric și în lăcașul sfânt: „Așa, iubirea mea” VIDEO
Prințese înglodate în datorii. Cum au risipit aceste figuri regale banii Palatului, iar unele au ajuns la sapă de lemn
Fenomenul jineteras: Sexul în Cuba lui Fidel Castro
Regina care stăpânea arta seducției și atrăgea bărbații ca un magnet. Povestea fascinantă a femeii care a rescris istoria lumii
Ce spune cu adevărat ziua ta de naștere despre tine, potrivit științei