VIDEO Trupele speciale și alpiniștii Jandarmeriei și-au testat aptitudinile în Munții Buzăului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Trupele speciale ale Jandarmeriei, în acțiune

Trupele speciale și alpiniștii jandarmeriei au descins astăzi într-un sat din zona montană a județului Buzău, pentru a-și testa aptitudinile acumulate zilele acestea în cadrul unui curs de perfecționare în tehnici montane. Sub privirile a zeci de localnici din Gura Teghii, militarii au executat coborâri în rapel, escaladarea unui perete stâncos dar și o simulare a unei intervenții în cazul unui atac terorist.

Exercițiul de astăzi a fost un test al jandarmilor din Nehoiu, după ce timp de trei zile au fost antrenați de colegii alpiniști din Sinaia. Primul exercițiu menit să-i testeze pe jandarmii buzoieni a constat în simularea unei misiuni de salvare de pe o stâncă de 50 de metri înălțime a trei turiști neechipați corespunzător pentru escaladarea muntelui.

Pentru aducerea la baza stâncii a celor trei turiști, jandarmii montani au folosit frânghii, carabiniere, pitoni și o targă specială. A fost improvizată și o tiroliană, extrem de necesară în misiunile de salvare atunci când trebuie traversată o prăpastie, către locul accesibil echipajelor de prim ajutor.

Exercițiul alpiniștilor montani a fost încheiat cu o demonstrație de forță a plutonului antitero din cadrul Jandarmeriei buzoiene.

Aplicația de la Gura Teghii, județul Buzău, este prima dintr-o serie de misiuni pe care jandarmii alpiniști din Sinaia, mulți proveniți din rândul salvamontiștilor,  le organizează la unitățile de jandarmi din țară care au grupe specializate în intervenții montane.