VIDEO Grindina cât oul de porumbel a împrăştiat spectatorii unei serbări. Torenţii au stricat mai multe drumuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

S-au adunat mii de săteni la serbarea folclorică de la Plaiul Nucului, hotărâţi să petreacă până după lăsarea întunericului. Natura dezlănţuită le-a dat planurile peste cap. Dacă evenimentul a debutat la orele prânzului, pe o vreme caniculară, câteva ore mai târziu, nori negri, grei şi ameninţători au împânzit cerul. Minute în şir, precipitaţiile s-au transformat în bucăţi de gheaţă, de dimensiunea unui ou de porumbel.

A plouat torenţial şi a bătut piatra, duminică după-amiază, la Lopătari. Miile de oameni veniţi să petreacă la sărbătoarea ”Pe Plaiul Nucului” au fugit care-ncotro, pentru a se adăposti. 

Odată ce ploaia s-a oprit, distracţia la evenimentul de la Lopătari a continuat, însă cu un public înjumătăţit. Printre cei prezenţi la festival s-au aflat şi doi deputaţi PSD.

Apa a năvălit pe uliţe iar pâraiele s-au umflat, producând eroziuni ale malurilor. Drumul comunal care leagă comuna Lopătari de satul Vârteju, înspre lacul Mociaru, a fost distrus pe mai multe porţiuni. 

A plouat torenţial în jur de 45-50 de minute, iar apa de pe versanţi s-a scurs pe drum. Din cauza drumului impracticabil, câţiva turişti din zonă au fost nevoiţi să-şi lase maşinile sus şi să coboare la picior, cu grijă, pe marginea puhoiului de ape. O comisie locală evaluează pagubele produse de precipitaţiile de duminică.