Tăierea copacilor din centrul Buzăului, intens comentată pe internet

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Val de revoltă exprimată pe reţelele de socializare de numeroşi buzoieni după ce aproape o sută de arbori din municipiu au fost tăiaţi pentru a fi înlocuiţi cu alţii noi, aduşi din Italia. Indignaţi de măsura luată de autorităţi, oamenii au lansat sute de comentarii şi întrebări în mediul online, unele chiar pe pagina oficială a primarului.

Edilul Buzaului a recunoscut, joi, că niciodată nu a primit atât de multe critici pentru o măsură luată în mandatul său. Constantin Toma face însă apel la răbdare şi încredere în specialiştii Urbis Serv. 

Edilul şef spune că în locul copacilor tăiaţi vor fi plantaţi arbori sănătoşi, care vor îmbunătăţi aspectul oraşului. Pomii care vor lua locul arborilor tăiaţi au fost aduşi din Italia. 

”În strategia noastră de schimbare peisagistică a Buzăului, din cauza faptului că marea majoritate a arborilor din centru sunt fie bătrâni deperisaţi, cu putregai la baza trunchiului şi uscaţi, cu stadiul de dezvoltare lânced, cu trunchi înclinat etc. am luat decizia să-i înlocuim cu arbori ornamentali deosebiţi, care vor da o imagine mult mai frumoasă Buzăului. Astfel, până la sfârşitul săptămânii vor fi plantaţi deja 95 de arbori, respectiv platani globulari, cireşi sferici, arţari sferici şi salcâmi globulari pe străzile Aleea Tribunal, Aleea Trandafirilor, strada Independenţei (între Ostrovului şi Tudor Vladimirescu) şi Tudor Vladimirescu (între Independenţei şi Aleea Tribunal)”, a scris Toma pe Facebook, ca reacţie la valul de comentarii din spaţiul virtual pe tema tăierii copacilor din centrul municipiului.

Misiunea de îmbunătăţire peisagistică a centrului Buzăului i-a fost încredinţată unui specialist despre care primarul Constantin Toma spune că lucrat 11 ani în Anglia şi că este un profesionist, cu mai multe certificate în acest sens. 

Mai multe pentru tine:
Sebastian Burduja a venit pe motocicletă să-și depună candidatura la Primăria Capitalei VIDEO
Oana Zăvoranu sare la gâtul Adelei Popescu! Ce a enervat-o la culme la soția lui Radu Vâlcan: „Când o vedeți pe distinsa pe undeva că se rupe în figuri...”
Eliza Samara, performanță uluitoare: a câștigat a 5-a oară Liga Campionilor la tenis de masă
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
Adevărul despre Moscova lui Putin, dezvăluit de un vlogger român din Rusia. „Vă spun după 20 de ani de trai aici“ VIDEO
Scandal de proporții în SUA: Posibilul vicepreședinte al lui Donald Trump recunoaște că și-a ucis câinele: „Era imposibil de dresat”
Antrenorul de minți. Șahistul Flavius Mihailiuc învață copiii să judece corect: „Sunt abilități care le va trebui în viață“
Taiwanul raportează activitate militară chineză după ce Blinken a părăsit Beijingul
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
Spitale evacuate la Kiev după o amenințare din partea KGB-ului belarus
Țara unde românii au un salariu de 5.000 de euro pe lună. Ce spune Daniel, stabilit de mai bine de 30 de ani: „Există un mit, când vorbim de salariu"