Serviciu nou creat de Primăria Buzău, pentru rezolvarea problemei câinilor maidanezi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Municipiul Buzău, ca majoritatea oraşelor din ţară, se confruntă, de mulţi ani, cu problema câinilor vagabonzi. Este şi motivul pentru care Primăria Buzău a decis, printr-o hotărâre adoptată recent în Consiliul Local, înfiinţarea unui departament special în cadrul societăţii Urbis, care să gestioneze problema maidanezilor. Noul serviciul va fi condus de directorul tehnic al Primăriei, Anişoara Preda.

Potrivit proiectului de hotărâre aprobat în şedinţa Consiliului Local Municipal Buzău, noua structură a Primăriei se va ocupa, în primul rând, cu întocmirea unei evidenţe exacte a câinilor fără stăpân din oraş, introducerea patrupedelor în cele două padocuri şi eutanasierea prin injecţie letală, în caz că în termenul prevăzut de lege, de 14 zile lucrătoare, animalul nu va fi adoptat. 

Primarul Constantin Boşcodeală, spune că până la vară, problema câinilor maidanezi ar putea fi rezolvată la Buzău. Asta, mai spune edilul, numai dacă se va stopa fenomenul prin care maidanezii sunt aduşi cu maşinile din localităţile limitrofe şi lăsaţi pe drumurile din oraş.

„Este o mare problemă aceasta, pentru că mulţi dintre câinii maidanezi care ajung pe străzile din oraş sunt aduşi cu maşinile din localităţile limitrofe”, a precizat primarul Constantin Boşcodeală.

Buzăul este printre primele oraşe unde a intrat în vigoare „Legea lui Ionuţ”, privind eutanasierea câinilor fără stăpân. Edilul Buzăului, Constantin Boşcodeală, spune că măsurile adoptate la începutul anului au avut efectul scontat: într-o singură lună, pe lângă zecile de animale eutanasiate, nu mai puţin de 200 de câini au fost adoptaţi de către iubitorii de animale, majoritatea din Capitală. 

Citeşte şi:
Norvegienii finanţează proiecte de îmbunătăţire a vieţii romilor din Buzău
VIDEO Drifting cu tractorul, printre nămeţi