Peste două sute de amenzi aplicate în urma unei acţiuni a poliţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii buzoieni organizează la fiecare sfârşit de săptămână acţiuni de prevenire dar şi de combatere în rândul şoferilor, a bicicliştilor şi a mopediştilor. Astfel de acţini au început de aseară şi se vor desfăşura şi în acest week-end.

Aseară, în mediul rural, în numai trei ore, oamenii legii au controlat 137 de autovehicule, au aplicat 31 de amenzi iar un şofer a rămas fără permis de conducere.

De asemenea, poliţiştii au discutat cu 22 de mopedişti, căruţaşi şi biciclişti, cărora le-au reamintit principalele reguli pe care sunt obligaţi să le respecte în trafic pentru a nu fi implicaţi în accidente.

Poliţiştii de la ordine publică au legitimat 186 de persoane, dintre care şase au fost avertizate cu privire la modul de comportare în locurile publice. În timpul desfăşurării uneia dintre acţiuni poliţiştii au intervenit şi pentru aplanarea a trei scandaluri iar cei implicaţi au fost amendaţi.Numai în timpul acţiunii desfăşurată aseară în comunele din jurul Buzăului oamenii legii au aplicat amenzi în valoare 5.620 de lei.

O alta acţiune a avut loc pe Drumul Naţional 2 E 85 şi a avut ca scop temperarea şoferilor vitezomani şi sancţionarea celor care se urcă băuţi la volan. Au fost amplasate mai multe radare şi puncte de control iar poliţiştii rutieri au dat 182 de amenzi în valoare de 15.000 de lei. Cei mai mulţi dintre cei care au fost prinşi încălcând legea au apăsat prea mult pedala de acceleraţie, nu au purtat centura de siguranţă sau au plecat la drum cu maşini care aveau defecţiuni tehnice.

Poliţiştii anunţă şoferii că astfel de acţiuni vor avea loc periodic şi îi sfătuiesc să respecte legea şi pe ceilalţi şoferi din trafic.