Violenţă în Centrul Istoric: patru tineri şi un poliţist au fost loviţi de mai mulţi agresori beţi şi posibil drogaţi cu etnobotanice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O patrulă a Poliției Locale a Municipiului București a intervenit, noaptea trecută, pentru salvarea a patru tineri care fuseseră atacați de un grup de șapte persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice. În urma intervenției, un agent local a fost agresat și a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Iniţial, grupul de șapte persoane a atras atenția celor care se aflau noaptea trecută, în jurul orei 2.00, în Centrul Istoric al Capitalei după ce, pe strada Lipscani, au început să-i injure și să-i scuipe pe trecători.

În zona Șelari, grupul a devenit violent: cei șapte tineri au atacat cu brutalitate două cupluri, potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Locale Bucureşti, Răzvan Popa.

Un tânăr a fost pus jos și lovit cu picioarele, iar prietena acestuia s-a refugiat într-un bar. Prietenul celui agresat a fost, la rândul său, prins și pus la pământ dintr-o lovitură.

Înainte ca lucrurile să devină tragice – fiindcă cel căzut era lovit cu picioarele de trei dintre tinerii aflați sub influența alcoolului – o patrulă a Poliției Locale a Municipiului București a intervenit pentru îndepărtarea atacatorilor. În acel moment, grupul agresorilor a atacat patrula Poliției Locale.

Deși au fost somați, cei șapte tineri l-au înconjurat pe unul din agenții care încerca să ofere primul ajutor uneia dintre victime. Chiar dacă polițistul local a fost lovit cu pumnii și picioarele, acesta a reușit să riposteze și să ofere protecție victimei căzute la pământ. Cei doi agenți care au intervenit au folosit armamentul din dotare, bastoane şi spray-uri lacrimogene și au reușit să-i împrăștie pe scandalagii.

Între timp, la fața locului au mai sosit alte patru patrule ale Poliției Locale a Municipiului București care au restabilit ordinea publică. Din grupul agresorilor, o persoană (S.A.R, în vârstă de 22 de ani) a fost reținută și predată Poliției Naționale, iar alți cinci tineri au fost identificați.

Agresorii fuseseră daţi afară dintr-un local tot din cauză că provocau scandal şi este posibil ca aceştia să fi fost sub influenţa substanţelor etnobotanice.

În urma incidentului, patru persoane au avut nevoie de ingrijiri medicale.