Omizile au atacat din nou sectorul 4

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Sectorului 4 a primit în ultima perioadă peste 200 de sesizări telefonice prin care locuitorii unor zone din sectorul 4 au semnalat faptul că arborii din jurul imobilelor, din parcuri, zone verzi şi aliniamente stradale au început să fie „populaţi” de omizi.

Pentru a preîntâmpina situaţia de anul trecut, când sectorul 4 s-a confruntat cu o adevărată invazie, Primăria adresează un apel ferm tuturor instituţiilor cu competenţe în domeniu, să intervină în forţă, pentru a stopa din fază incipientă dezvoltarea acestui dăunător vegetal.

“Odată cu creşterea temperaturilor, pericolul ca vegetaţia Sectorului 4 să fie serios afectată creşte, deoarece canicula favorizează înmulţirea omizilor”, se spune într-un comunicat al Primăriei Sectorului 4.

Astfel, instituţia solicită urgent specialiştilor Centrului de Protecţie a Plantelor din cadrul municipalităţii o intervenţie în forţă la nivelul sectorului 4, unde trebuie urgent şi zilnic efectuate stropiri cu substanţă fitosanitară, iar aceasta să fie folosită în concentraţia sa maximă.