Centenar Ion Mincu si Ion Luca Caragiale la cimitirul Bellu, în Noaptea Muzeelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu ocazia celei de-a opta ediţii a Nopţii Europene a Muzeelor, la cimitirul Bellu, cunoscut şi sub denumirea de “Grădina cu suflete a Baronului Bellu”,  va avea loc sâmbătă, între orele 19.00 şi 24.00, comemorarea centenarelor a două dintre cele mai mari personalităţi ale culturii româneşti: arhitectul Ion Mincu şi dramaturgul Ion Luca Caragiale.

În cadrul evenimentului de sâmbătă seara, vor fi depuse coroane de flori, va fi sfinţită o troiţă, vor putea fi vizionate două expozţtii şi proiecţii despre cei doi oameni de cultură, iar ghizi voluntari vor conduce publicul spre unele din monumentele de artă semnificative ale muzeului Bellu.

Evenimentul este coordonat de regizoarea Alice Barb şi realizat în parteneriat cu Societatea Română de Radiodifuziune - Radio România Muzical, Televiziunea Română, Universitatea de Arhitectură “Ion Mincu”, Teatrul Naţional Bucureşti, ArCuB - Centrul de Proiecte Culturale al Primăriei Municipiului Bucureşti.

Anul trecut, la ediţia a şaptea a Nopţii Europene a Muzeelor, peste 13.000 de vizitatori au trecut porţile cimitirului Bellu.

Dacă ţi-a plăcut ştirea, dă-ne LIKE pe Facebook AICI

Mai multe pentru tine:
Gripa aviară la vaci se răspândește rapid în Statele Unite ale Americii. Care este pericolul pentru Europa
Descalificare la Survivor All Stars România. Cine este concurentul care va părăsi competiția din Republica Dominicană
Țara unde românii au un salariu de 5.000 de euro pe lună. Ce spune Daniel, stabilit de mai bine de 30 de ani: „Există un mit, când vorbim de salariu"
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
Katie Price „a fentat” audierea în procesul de faliment de la Înalta Curte pentru a pleca în Cipru cu iubitul ei. Ce scuză a găsit
BEJ Prahova admite candidatura „baronului Lamborghini” Iulian Dumitrescu, cercetat penal, pentru un nou mandat la șefia CJ
A fost directoare de bancă, dar a renunțat la job pentru un scop nobil. Irina Bogdan: „Trebuie să ne păstrăm copiii în țară“
Prima mașină cu conducere autonomă care „îți permite să-ți iei ochii de la drum”, scoasă la vânzare în SUA. Și nu e Tesla VIDEO
Revenirea lui Halep, un fiasco. Roma i-a spus pas, Roland Garros se dezice de jucătoarele dopate
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
Sâmbătă, Pelerinaj de Florii în Bucureşti. Traseul şi programul procesiunii