Oraşul cu 1.000 de „ochi”. Cum vrea primarul unui municipiu din România să facă străzile mai sigure

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşovul va fi înţesat de camere video FOTO Primăria Braşov

Primăria Braşov a lansat licitaţia pentru achiziţionarea a peste 1.000 de camere video. Unele dintre acestea vor putea citi numerele de înmatriculare ale maşinilor, altele vor putea analiza mişcarea persoanelor şi a obiectelor

Braşovul a pornit serios pe urmele Londrei. În urmă cu mai mulţi ani citeam ca pe o curiozitate ştiri care veneau din capitala Regatului Unit şi care anunţau că Londra are un număr impresionant de camere video care supraveghează toate străzile. În ultimii ani, camere au apărut şi la Braşov, dar acum Primăria organizează o licitaţie pentru achiziţionarea a nu mai puţin de 1.000 de camere. 

Primăria Braşov a lansat licitaţia pentru „Furnizare Echipamente şi Lucrări de Instalare Sisteme de Supraveghere Video (CCTV)”. Prin această licitaţie, municipalitatea doreşte să achiziţioneze mai multe tipuri de camere şi softuri, de la cele care detectează numere de înmatriculare, mărci, modele sau categorii de autovehicule, până la cele care analizează mişcarea persoanelor sau obiectelor. 

Primăria Braov spune în licitaţie că oferă cel mult 10 milioane de lei pentru cele 1010 camere, softuri, montaj şi toate cele necesare ca sistemul să funcţioneze. 

„Unul dintre obiectivele noastre ca municipalitate este ca fiecare braşşovean şi turist să se simtă sigur pe străzile oraşului, iar pentru asta trebuie să investim cât mai mult în ceea ce înseamnă creşterea securităţii personale în spaţiul public. În acelaşi timp, dorim să reducem la minimum vandalizările care au loc pe domeniul public, de la distrugerea moobilierului urban, la aşa-zisul graffiti, dar şi să stopăm fenomenul de aruncare a deşeurilor în locuri nepermise”, a explicat primarul Allen Coliban motivul pentru care doreşte să achiziţioneze atât de multe camere video de supraveghere.

Ofertele se pot depune până în 10 iunie 2022, ora 15:00. 

Vă recomandăm să mai citiţi:

Sărbătoarea Narciselor, mai devreme decât de obicei. De ce a vrut primarul ca evenimentul să se ţină mai repede

Ce deosebea Şirul Profesorilor de Şirul Hoţilor, două străzi cu case de lux, construite la Braşov în urmă cu un secol

Mai multe pentru tine:
Urme de urs la Sâmburești de Olt, într-o zonă de deal. Primar: „Singura soluție, schimbarea legislației tembele actuale”
CSM Bucureşti, învinsă fără drept de apel de Metz, în sferturile Ligii Campionilor la handbal feminin
Prințul Paul al României, prins în Malta. El a fost găsit într-un resort
Recunoști personajele? Fac parte din generația de aur, el a fugit din țară și nu a mai apărut în filme, iar ea s-a măritat la 50 de ani
Un deputat USR susţine că numele său ar fi pe listele de susţinători ai Dianei Şoşoacă. „Semnătura mea, falsificată”
O teorie controversată: croissantele nu sunt franțuzești, iar sosul de pizza nu este italian. „Bucătăria italiană nu există”, afirmă un istoric culinar
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
Ce poreclă i-a pus Violeta Bănică lui Adrian Brâncoveanu, iubitul Andreei Marin: „Este un..”
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
Rușii au lovit instalațiile energetice din centrul și vestul Ucrainei. Zelenski: Aprovizionarea cu gaz a UE este în pericol
Ucrainenii din străinătate nu vor să meargă la război și atacă guvernul de la Kiev: „De ce să mă întorc să lupt? Pentru ce?”