O nouă faţă pentru Parcul Noua şi Aleea de sub Tâmpa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele două proiecte au fost declarate eligibile şi vor beneficia de o finanţare nerambursabilă de două milioane de lei.

Lucrările vor începe la vară. „În 30 de zile se vor depune proiectele tehnice, urmează apoi semnarea contractelor şi demararea licitaţiilor. Dacă nu vor exista contestaţii, sperăm ca lucrările să fie finalizate anul acesta", ne-a declarat Sorin Toarcea, purtător de cuvânt la Primăria Braşov.

În Parcul Noua se va amenaja zona din jurul lacului, iar insula va fi transformată în loc de odihnă, legătura cu malul lacului urmând a fi făcută printr-un pod de lemn. Se va construi un loc de joacă pentru copii şi se va moderniza debarcaderul. Vor fi montate bănci noi, se vor planta 300 de arbori şi peste 200 de mp de arajamente florale. Va exista un sistem de irigaţii şi se va construi şi o fântână arteziană. Edilii iau în calcul şi construirea unei piste pentru biciclete.

Loc de joacă, sub Tâmpa

O altă zonă de rexare, ce va fi amenajată, este Aleea de sub Tâmpa, partea dintre Bastionul Postăvarilor şi Bastionul Ţesătorilor. Vegetaţia de mici dimensiuni care creşte necontrolat va fi eliminată şi va fi plantată vegetaţie specifică zonei, cu rezistenţă la noxe. Vor fi montaţi 70 de stâlpi de iluminat, alimentaţi cu energie fotovoltaică. Proiectul mai prevede şi amenajarea unui loc de joacă pentru copii, de 3.000 mp, reabilitarea aleilor şi a scărilor, dar şi montarea de bănci noi.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos: