„Eurocopter“ vrea să-şi facă cel mai mare centru de servisare la Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La fabrica de la Ghimbav ar urma să fie reparate elicopterele Ministerului de Interne, ale Ministerului Sănătăţii, dar şi cele ale SRI.

Anunţul a fost făcut de directorul Erocopter România, Jean Louis Mascle, cu ocazia vizitei ambasadorilor Franţei şi ai Germaniei la Braşov. Celor doi reprezentanţi diplomatici le-a fost prezentată situaţia economică a fabricii, iar directorul a susţinut că într-o perioadă de criză, reparaţia de elicoptere ar fi salvarea de la un blocaj al activităţii.

Potrivit lui Mascle, în această lună Eurocopter România a finalizat cea de-a 50-a livrare a unui aparat de zbor din gama Puma şi Super Puma, lucrările de revizie mentenanţă şi reperaţii capitale fiind realizate la Braşov. De asemenea, conducerea companiei intenţionează să dezvolte o linie de ansamblare şi montaj general de elicoptere cu componente aduse de la firma Eurocopter.

Contractele militare sunt baza

Eurocopter România a ajuns în prezent principalul centru de competenţe la nivel mondial al Grupului Eurocopter pentru mentenanţa acestor familii de elicoptere. Majoritatea comenzilor provin în urma contractelor militare câştigate în întreaga lume: Africa, Europa, Orientul Mijlociu, America de Sud şi Asia. „Am vândut 20 de elicoptere chiar şi clienţilor privaţi din ţară, dar şi din Bulgaria, Ungaria şi Georgia", a explicat directorul. Totodată, Eurocopter România asigură suportul tehnic şi pentru elicopterul preşedintelui Georgiei, Mikhail Saakashvili.

Pentru ultimele noutaţi din Braşov, click pe poza de mai jos