Ziua Unirii a fost sărbătorită şi la muzeul din Ianca

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sala de Conferinţe a Muzeului Ianca a devenit neîncăpătoare începând cu ora 11.00. Elevi şi părinţi ai acestora, de la Grupul Şcolar "Nicolaer Oncescu", din clasele a IV-a, a V-a şi a VI-a, conduşi de învăţătoarele Alexandrina Pârlog şi prof. Daniela Bucătaru au fost prezenţi la programul dedicat Zilei Unirii.

După intonarea Imnului de Stat, preotul paroh Cristian Ion, a săvârşit un scurt serviciu religios după care, despre importanţa şi semnificaţia reformelor lui Cuza a vorbit prof. Ion M. Bărbuceanu, fondatorul Muzeului Ianca. Programul artistic pregătit de către cele doua cadre didactice sus menţionate s-a bucurat de toată atenţia publicului participant la această activitate.

La festivităţi au mai participat din partea administraţiei locale, viceprimarul oraşului Ianca, ing. Ionel Epureanu, funcţionari şi pensionari din localitate. Programul s-a terminat în cântecul intonat de către copii "Hora Unirii", totul integrat cu imaginile prezentate din activitatea şi faptele lui Cuza, de pe micul ecran de proiecţie.