Municipiul Brăila a intrat în curăţenie generală. Operaţiunile se vor desfăşura pe mai multe paliere şi vor dura până spre sfârşitul lunii aprilie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primăria Brăila a declanşat curăţenia de primăvară   FOTO Florentin Coman

Primăria Brăila a demarat, încă de la începutul lunii martie, curăţenia de primăvară în municipiu. Operaţiunile sunt prevăzute să dureze până pe 22 aprilie şi vor viza atât spaţiile dintre blocuri cât şi marile bulevarde, parcurile şi locurile de joacă pentru copii.

Primăria invită locuitorii oraşului să se alăture acţiunilor de curăţenie, punându-se accentul pe colaborarea cu asociaţiile de proprietari şi locatari, care ar trebui să participe la igienizarea spaţiilor din jurul blocurilor şi să ajute la plantarea de arbori şi flori.

Serviciul de Utilitate Publică Seroplant, din cadrul Primăriei, intenţionează să planteze în acest an, atât în campania de primăvară, cât şi la toamnă, când va fi perioada optimă pentru anumite specii, 3.800 arbori, 59.000 arbuşti, 900.000 răsaduri de flori şi bulbi şi 10.000 de diverse soiuri de trandafiri.

Serviciul de Utilitate Publică, Administrare şi Gospodărire Locală are misiunea se va axa pe repararea echipamentelor din parcurile de joacă pentru copii, repararea sau înlocuirea mobilierului stradal şi a indicatoarelor rutiere, montarea de indicatoare de orientare. Totodată, SUPAGL va coordona activitatea celor trei operatori de salubritate - "Eco", "Braicata" şi RER - care vor desfiinţa haldele de deşeuri ilegale, vor mătura materialul antiderapant folosit astă-iarnă şi vor răzui bordurile principalelor artere rutiere.


Direcţia Tehnică din cadrul Primăriei va executa lucrări de reparaţii prin plombări pe străzile cu trafic intens şi cu trasee pentru transport public de călători. Ulterior, pe străzile respective vor fi trasate marcajele rutiere.

Citiţi şi