Copil de 10 ani accidentat de o maşină. Minorul traversase strada prin loc nepermis, fără să se asigure

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Minorul a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale Foto: arhivă Adevărul

Un brăilean este cercetat pentru vătămare corporală din culpă după ce a lovit în plin un minor de 10 ani cu maşina pe care o conducea. Copilul i-a apărut brusc în faţă, iar şoferul nu a mai putut face nimic pentru a-l evita.

Pe 4 octombrie, un minor de 10 ani s-a angajat în traversarea străzii Şcolilor din Brăila printr-un loc nepermis şi fără să se asigure. O maşină care trecea prin zonă l-a acroşat, în condiţiile în care şoferul nu a mai avut timp pentru a reacţiona în vreun fel.

”În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit faptul că un brăilean, în vârstă de 40 de ani, conducea autoturismul pe strada Şcolilor, dinspre Bulevardul Dorobanţilor spre strada Pietăţii. Acesta a surprins şi accidentat un minor de 10 ani, care se angajase în traversarea străzii prin loc nepermis. Accidentul s-a soldat cu vătămarea corporală uşoară a pietonului, acesta fiind transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale”, au precizat reprezentanţii IPJ Brăila.

Copilul a suferit un politraumatism prin accident rutier şi contuzii la şoldul şi coapsa dreaptă. Rănile suferite nu au fost grave, astfel că nu a fost necesară internarea minorului.

Poliţiştii l-au testat cu aparatul etilotest pe şoferul implicat în eveniment, rezultatul fiind zero, dar oamenii legii au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.