Brăila: Accident de muncă pe platforma Promex

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat a ajuns ieri la Săpitalul Judeţean de Urgenţe cu multiple fracturi după ce a căzut dela înălţime, iar peste el s-au prăvălit mai multe obiecte metalice. Accidentul de muncă s-a petrecut pe vechea platfomă Promex în zona depozitelor, acum dezafectate, de semifabricate.

Imediat ce a fost anunţat cazul poliţiştii care s-au deplasat la faţa locului au stabilit că bărbatul a căzut de la înălţimea de 4 m, în interiorul unui cuptor dezafectat, iar peste el au căzut bucăţi de profil metalic care i-au provocat mai multe leziuni.

Fiind cotat ca accident de muncă la faţa locului a fost solicitată şi prezenţa unui specialist din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Brăila, care a efectuat verificări. Acesta a stabilit societatea comercială care efectua lucrări pe platfoma Promex a respectat normele de protecţie a muncii, angajaţii fiind instruiţi individual cu privire la respectarea acestor reguli.

Totuşi în urma analizelor efectuate a rezultat că accidentul de muncă a fost cauzat de organizarea defectuoasă a activităţii de debitare a profilelor metalice. Practic nu s-a ţinut cont că profilele laterale debitate susţineau planşeul cuptorului.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar poliţiştii aşteaptă ca bărbatul să îşi revină şi astfel să poată da detalii asupra celor întâmplate