Arestat preventiv pentru tentativă la omor calificat şi violare de domiciliu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În noaptea de 9 spre 10 iunie a.c., la orele 2.04, ofiţerul de serviciu de la I.P.J. Brăila a fost sesizat telefonic, prin apelul de urgenţă 112, de administratorul discotecii din satul Siliştea, cu privire la faptul că, în incinta unităţii s-a consumat un conflict spontan între mai mulţi clienţi, pe timpul căruia localnicul M.M. (24 de ani) a fost înjunghiat de mai multe ori, fiind necesară transportarea lui la Spitalul Judeţean

Medicul legist a concluzionat preliminar că victima a suferit multiple leziuni traumatice care s-au putut produce prin lovire activă, repetată, cu corp dur de tip tăietor-înţepător, leziuni care i-au pus în primejdie viaţa şi care necesită pentru vindecare un număr de 25-30 zile de îngrijiri medicale, în cazul unei evoluţii fără complicaţii.
În cauză a fost constituită o echipă operativă complexă, care, sub directa coordonare a procurorului criminalist, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila, a efectuat cercetări şi a stabilit că, în noaptea menţionată, la orele 2.00, în timp ce se aflau în curtea discotecii din localitatea Siliştea, între D.G. (19 ani), din satul Baldovineşti, comuna Vădeni, pe de-o parte, şi fraţii M.M. (24 de ani) şi M.N. (22 de ani), ambii din satul Siliştea, pe de altă parte, pe fondul consumului de alcool, a izbucnit un conflict spontan pe timpul căruia primul i-a lovit cu cuţitul pe cei doi fraţi şi pe localnicul S.V. (26 de ani), care a încercat să aplaneze conflictul. După producerea agresiunilor, pentru a-şi asigura scăparea, autorul a fugit şi a pătruns, fără drept, în curţile a două imobile din zonă.
Acesta a fost reţinut pe ordonanţă, pentru 24 de ore, şi, în ziua de 11 iunie 2012, a fost prezentat Tribunalului Brăila, cu propunere de arestare preventivă.
Instanţa de judecată a admis propunerea Parchetului şi a emis pe numele învinuitului mandat de arestare preventivă, pe o perioadă de 29 zile, pentru comiterea infracţiunilor de tentativă la omor calificat şi violare de domiciliu, fiind introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Brăila.