A încercat să scape de plata impozitului pe maşină, iar acum este trimis în judecată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pentru a declanşat degeaba o anchetă a Poliţiei, Daniel C va răspunde penal   FOTO Florentin Coman

Un bărbat din comuna brăileană Chiscani a gândit un adevărat scenariu, ca să nu mai plătească impozitul datorat pentru o maşină pe care o vânduse de câţiva ani. Enervat pe cumpărătorul care refuza să îşi achite datoriile fiscale, a crezut că dacă declară maşina ca fiind furată scapă de toate problemele. Din păcate pentru el, nu a fost aşa, iar faptul că a pus inutil Poliţia pe drumuri o să îl coste destul de scump.

Daniel C, în vârstă de 42 de ani, din comuna Chiscani, a fost cercetat şi trimis în judecată, zilele trecute, pentru "inducere în eroare a organelor judiciare" (art. 268 Cod penal). Potrivit Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila, "pentru a se exonera de plata impozitului (!), inculpatul a formulat plângere penală prin care a sesizat furtul din faţa locuinţei sale a autoturismului Dacia 1310 cu numărul de înmatriculare BR-03-THM", în condiţiile în care îl înstrăinase în anul 2013.

Concret, în seara zilei de 4 iunie 2015, precizează anchetatorii, Daniel Ceică, din comuna Chiscani, a sesizat, prin apel la 112, Dispeceratul IPJ Brăila, reclamând că, între orele 15:00 - 19:00, autori necunoscuţi i-au sustras autoturismul Dacia 1310 din faţa curţii sale. În sesizarea sa aceasta a oferit detalii destul de suspecte, spunând că, atunci când a fost furată, maşina avea cheile în contact, portierele închise dar neasigurate şi certificatul de înmatriculare în interior.

Însă, potrivit informaţiilor adunate de anchetatori, confirmate inclusiv de rudele „păgubitului”, a reieşit că acesta a rămas fără permis în 2011, astfel că i-a încredinţat autoturismul unui unchi.
În 2012, unchiul a murit, iar autoturismul a fost înapoiat proprietarului, iar în 2013 Daniel C. a vândut Dacia 1310 unui brăilean, fără a întocmi, însă, act de vânzare-cumpărare. La rândul său, acesta a vândut maşina unui sătean din comuna Cazasu, în anul 2014.

Concluzia anchetatorilor: "În ziua de 4 iunie 2015, după ce a consumat băuturi alcoolice, supărat fiind din cauza imputării acestui impozit, inculpatul s-a gândit să rezolve această problemă într-un fel, astfel că, în jurul orelor 19:30-20:00, a sesizat, prin apel la 112, organelor de poliţie furtul autoturismului de către autori necunoscuţi, formulând, totodată, plângere penală, deşi era conştient că faptele sesizate erau nereale. Inculpatul a declarat că a considerat, la acel moment, că în acest mod va rezolva problema şi nu va mai fi nevoit să achite impozitul aferent mijlocului de transport".

Citiţi şi