Rezultate europarlamentare 2014 Botoşani. Numărătoarea oficială a Biroului Electoral Judeţean: PSD câştigă detaşat, PNL şi PDL pe locurile doi şi trei la o distanţă mare de lider

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În urma numărătorii de la Biroul Electoral Judeţean au fost publicate primele rezultate la Botoşani FOTO Cosmin Zamfirache

În judeţul Botoşani, la alegerile europarlamentare alianţa PSD-UNPR-PC a luat 41,59% dintre voturile electoratului. Social-democraţii sunt urmaţi de PNL şi PDL în opţiunile botoşănenilor. Rezultatele obţinute de PSD,PNL şi PDL sunt peste media ţării.

UPDATE ora 15.00 Rezultatele finale ale Biroului Electoral Judeţean: PSD-UNPR-PC cîştigă detaşat cu 41.59%. Pe locul doi se află PNL cu 20.19% iar pe trei PDL cu 11.18%. pe locul patru continuă să se poziţioneze independentul Mircea Diaconu cu 6.53% dintre voturi. Partidul Mişcarea Populară a obţinut doar 3.39% dintre voturi iar candidaţii Forţei Civice, nu au convins decât 3.31% dintre botoşăneni să îi voteze. Cel mai mic procent luat de partid la Botoşani la alegerile europarlamentare din acest an, este cel al UDMR, 0.16%. 

După numărătoarea preliminară a voturilor de la Biroul Electoral Judeţean, primele rezultate indică faptul că botoşănenii au ales : PSD-UNPR-PC îi reprezintă în Parlamentul European. 

Pentru acest rezultat s-au pronunţat 41,59% dintre alegătorii din judeţ. Pe locul doi în opţiunile electoratului se află PNL cu 20,19%, urmat pe locul al treilea de PDL cu 11,18%. 

În topul preferinţelor botoşănenilor a fost şi candidatul independent Mircea Diaconu care a luat în judeţul lui Eminescu 6,53% dintre voturi, mai mult decât PPDD cu 3,83% şi Partidul Mişcarea Populară cu 3,39%. 

Formaţiunea politică a lui Mihai Răzvan Ungureanu, Forţa Civică a obţinut la Botoşani doar 3,31% dintre voturi.  Atât PSD cât şi PNL au obţinut la Botoşani scoruri electorale semnificativ mai mari decât media naţională, adică PSD cu 37,4% şi PNL cu 14,86%. Prezenţa la vot în judeţul Botoşani a fost de 32.29%

citiţi şi:

Rezultatele finale ale alegerilor europarlamentare în judeţul Bacău. 32,37% dintre alegători s-au prezentat la urne

Mircea Diaconu, al patrulea ”partid” al ţării!