„Natură moartă cu nepot obez“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Teatrul Naţional Iaşi vă invită astăzi, de la ora 18.00, la Teatrul „Mihai Eminescu“, la spectacolul „Natura moartă cu nepot obez“, premieră absolută a acestei stagiuni.

Este un spectacol marca Ion Sapdaru, în ipostazele de autor şi regizor. „Lumea spune că e o piesă bună, comică. Este despre excese de bunătate. Există şi maternitate nocivă, iar noi, moldovenii ,stăm foarte bine la capitolul acesta. Mămoşenia noastră ne distruge“, a declarat dramaturgul. Spectacolul, pus în scena chiar de autor, surprinde o poveste de dragoste dintre un bărbat obez în vârstă de 36 de ani şi o prostituată în vârstă de 20 de ani.


Întâlnirea dintre Pompiliu şi Lili este pusă la cale de mătuşile  bărbatului. Îngrijorate că nepotul lor nu are o relaţie cu o femeie nici la 36 de ani, din cauza aspectului său fizic, mătuşile Vanda, Cesonia şi Mirela angajează o prostituată care să-l iniţieze în tainele dragostei. „Piluţ” sau „Pompiţă“, cum îl alintă ele, le-a ignorat dintotdeauna pe femei pentru că a preferat să-şi petreacă timpul la calculator şi citind cărţi.
Distribuţia îi cuprinde pe actorii Volin Costin, Irina Răduţu Codreanu, Georgeta Burdujan, Anne Marie Chertic şi Catinca Tudose.