Control prefectural la nitriţii primăriilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primul reprezentant al Guvernului în judeţ şi-a făcut publică intenţia de a declanşa un control pe tema aplicării directivelor privind protecţia apelor împotriva poluării cu nitriţi proveniţi din activităţi agricole.

Anunţul a fost făcut în cadrul şedinţei de joi a Colegiului Prefectural, după ce reprezentantul Agenţiei de Protecţia Mediului a făcut public un raport privind stadiul implementării legislaţiei europene din domeniu. Din acesta a reieşit că, deşi până la sfârşitul anului precedent toate consiliile locale trebuiau să întocmească planuri locale de acţiune pe această temă, nici măcar unul singur nu a făcut acest lucru.

Planurile trebuiau alcătuite cu sprijinul Direcţiei pentru Agricultură a Judeţului, Camerei Agricole Judeţene şi Oficiului de Studii Pedologice şi Agrochimice, iar prefectul vrea să afle cum a fost posibil ca în aceste condiţii nici o localitate să nu aibă un astfel de plan. „Lucrurile nu pot să rămână aşa, lucrurile sunt prea importante. Cred că o să demarăm o anchetă pentru a vedea de ce nu s-au făcut", a afirmat prefectul Cristian Roman. Potrivit acestuia, neadoptarea amintitelor planuri riscă să lasă o mulţime de fermieri fără subvenţie. Ca atare, s-a dat termen primarilor prezenţi la lucrările Colegiului Prefectural ca până la sfârşitul lunii să convoace şedinţe de Consiliu Local şi să aprobe planurile în cauză.