Botoşani : Gospodărie incendiată de trei ori în două săptămâni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aseară, o familie din satul Vlădeni Deal, comuna Frumuşica, şi-a văzut pentru a treia oară în ultimele două săptămâni averea ameninţată de flăcări.

De fiecare dată, pompierii au stabilit că focul a fost pus intenţionat de o persoană necunoscută. Dacă incendiile din 16 şi 18 februarie 2011 nu s-au soldat cu pagube materiale însemnate, evenimentul produs pe 5 martie a lăsat familia fără un acoperiş deasupra capului.

„Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a fost sesizat despre producerea incendiului puţin după ora 18.00. La faţa locului s-au deplasat două echipaje din cadrul Detaşamentului de Pompieri Botoşani, cu două autospeciale cu apă şi spumă, şi membrii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Frumuşica. Incendiul a fost stins cu mijloace de primă intervenţie. Flăcările au distrus acoperişul casei şi o parte din bunurile aflate în locuinţă, valoarea pagubelor fiind estimată la peste 10.000 de lei", a precizat Dorina Lupu, purtător de cuvânt al ISU Botoşani.

Calvarul familiei din Vlădeni Deal a început pe 16 februarie, când o persoană necunoscută i-a incendiat adăpostul de animale. În aceeaşi seară, trei depozite de furaje ale vecinilor săi au fost incendiate. Două zile mai târziu a fost solicitat sprijinul pompierilor pentru stingerea unui incendiu izbucnit la depozitul de furaje, care era lipit de casă. Cele trei cazuri au fost preluate de lucrătorii Postului de Poliţie Frumuşica.