O delegaţie de instructori auto şi administratori de şcoli de şoferi, în audienţă la prefect

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O delegaţie formată din instructori auto şi administratori de şcoli de şoferi s-a întâlnit azi, 22 ianuarie, cu prefectul Anton Rohian. Atitudinea examinatorului auto care a făcut subiectul unui articol în ziarul Adevărul  fost discutată în cadrul acestei întâlniri.

Întâlnirea a avut loc ca urmare a apariţiei în ziarul Adevărul a unui articol în care câţiva instructori auto (unii sub protecţia anonimatului) se plâng de atitudinea unui examinator, care respinge elevii în mod nejustificat. 

Reprezentanţii instituţiilor au arătat că problemele sesizate în presă au mai fost discutate şi s-au soluţionat în vara anului 2015, iar conflictul actual a apărut pe fondul unei neînţelegeri personale între instructorul auto Dorin Vancea şi inspectorul Claudiu Şimon. S-au discutat mai multe aspecte privind procesul de examinare a viitorilor conducători auto şi s-au găsit soluţii punctuale pentru fiecare în parte. De asemenea, a fost adusă în atenţie atitudinea examinatorului faţă de elev în timpul examinării. Conducerea Serviciului de Examinări a luat la cunoştinţă toate doleanţele exprimate de reprezentanţii şcolilor de şoferi şi va face tot posibilul ca acestea să fie rezolvate în condiţiile legii. În final, participanţii au considerat că toate aspectele sesizate au fost înţelese de ambele părţi şi nu au mai dorit să înainteze alte petiţii conducerii Instituţiei Prefectului.

De asemenea, prefectului Anton Rohian i-a fost înmânată o reclamaţie semnată de instructorul auto Dorin Vancea, care se referă la activitatea examinatorului de la Serviciului Examinări Auto, Claudiu Şimon. Acesta este acuzat că ar fi prea exigent cu elevii care doresc să obţină permisul de conducere. Prefectul Anton Rohian a spus că documentul pe care l-a primit este semnat de o singură persoană şi nu se înţelege dacă examinatorul acuzat are o problemă în exercitarea atribuţiilor, sau există, pur şi simplu, un conflict de natură personală între Dorin Vancea şi Claudiu Şimon. În acest din urmă caz, examinatorul nu poate fi sancţionat. De aceea, prefectul Anton Rohian le-a cerut celor prezenţi să îi prezinte un document scris, în care problemele să fie prezentate punctual, iar în final actul să fie semnat de toţi cei care se declară nemulţumiţi. Rohian a arătat că este normal ca viitorii şoferi să fie examinaţi, pentru că astfel de examene există pentru toate profesiile, şi nu este normal ca pe drumurile judeţene şi naţionale să circule şoferi insuficient pregătiţi. “În cazul în care consideraţi că aveţi o pregătire fără cusur şi că unii au ceva cu dumneavoastră, vă invit să scrieţi asta într-un document pe care să-l semnaţi”, le-a mai spus celor prezenţi prefectul.

La  întâlnire au participat, de asemenea, comisar şef de poliţie Florin Şironca, şeful Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Maramureş, şi comisar şef Ioan Cârlig, ofiţer în cadrul Serviciului Poliţia Rutieră Maramureş. De asemenea, 18 reprezentanţi ai şcolilor de şoferi, câte un reprezentant al ISCTR Maramureş, ARR Maramureş, ofiţeri din cadrul DGA şi IPJ Maramureş – Serviciul Poliţiei Rutiere şi reprezentantul Sindicatului Instructorilor Auto.

Mai puteţi citi:

Examinatorul de coşmar de la şcoala de şoferi. Cum se pică examenul pentru permis fără ca măcar să pleci în trafic