FOTO Bombe din Al Doilea Război Mondial găsite pe DN 18 între Vadu Izei şi Berbeşti, respectiv Sighetu Marmaţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pirotehniştii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş au intervenit în acest final de săptămână pentru a dezamorsa două proiectile găsite între Vadu Izei şi Berbeşti, respectiv pe Valea Hotarului în Sighetu Marmaţiei.

În primul caz pirotehniştii maramureşeni au ridicat o grenadă defensivă descoperită de către un angajat al unei firme care executa reabilitarea Drumului Naţional 18, între comuna Vadu Izei şi satul Berbeşti. 

Potrivit ISU Maramureş, echipa pirotehnică a cercetat zona, pe o suprafaţă de circa 200 de metri pătraţi, cu detectorul de metale, nefiind depistate alte elemente de muniţie. Grenada a fost dusă la depozitul special amenajat al I.S.U. Maramureş. 

Al doilea element de muniţie a fost descoperit în zona Sighetu Marmaţiei. Echipa pirotehnică a I.S.U. Maramureş a fost alertată din nou şi s-a deplasat în municipiul Sighetu Marmaţiei, pe strada Valea Hotarului, unde a procedat la identificarea, cercetarea, ridicarea şi transportul unui element de muniţie găsit în timpul unor lucrări de construcţie. 

La fel ca în primul caz, pirotehniştii au cercetat zona pe o suprafaţă de circa 200 de metri pătraţi, cu detectorul de metale. Nici în acest caz nu au fost găsite alte muniţii. Elementul, identificat drept o bombă de aruncător de calibrul 82 de milimetri, a fost depozitat, la rândul său, în depozitul special amenajat al I.S.U. Maramureş. Cele două elemente de muniţie, rămase din timpul ultimei conflagraţii mondiale, urmează să fie distruse.

Citeste si: Cotabiţă, în comă. Medici: Cântăreţul a făcut stop cardio-respirator din cauza unei tulburări severe de ritm cardiac

Metrorex vrea instalaţii moderne de taxare automată pentru călători. Contractul se ridică la 42 de milioane de euro