Viața secretă a unei absolvente de Psihologie. Firma pe care o administra, paravan pentru videochat

0
Publicat:

O femeie din Bacău și-a folosit ani de zile societatea pe care o administra ca să faciliteze mai multor tinere activități de videochat, obținând astfel sume consistente de bani pentru care nu a plătit taxe.

Mai multe tinere au făcut videochat în sediul firmei administrate de A.F. FOTO arhivă Adevărul

Tribunalul Bacău a condamnat-o în 30 mai pe A.F., o absolventă de Psihologie, la o amendă penală de 2.025 de lei pentru evaziune fiscală.

Decizia instanței nu este definitivă.

Anchetatorii au stabilit că femeia și-a folosit firma pe care o administrează în Bacău drept paravan pentru o afacere ilegală de videochat.

În perioada ianuarie 2016-septembrie 2019, A.F. a obținut 391.083 dei lei din facilitarea videochat-ului sau chiar punerea la dispoziție a sediului firmei pentru mai multe tinere, care făceau videochat contra unor sume consistente de bani. Pentru suma amintită, femeia ar fi trebuit să plătească taxe de 39.108 lei.

„La data de 07.02.2018 la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău s-a înregistrat sub nr. .../P/2018 sesizarea din oficiu a organului de cercetare penală din cadrul IPJ Bacău  cu privire la săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală prevăzută de articolul 9, alineatul 1, litera b din Legea nr. 241/2005, constând în aceea că SC ... SRL BACAU a desfășurat activități de tip videochat la sediul social situat în ... , prin intermediul unor persoane de sex feminin care nu au avut încheiate contracte de muncă, iar veniturile obținute nu au fost înregistrate în evidența contabilă a societății”, se menționează în rechizitoriu.

Potrivit anchetatorilor, fiind audiată ca inculpat pe 30.03.2022, femeia a recunoscut că a desfășurat activitate de videochat și a încasat în conturile personale suma de 232.942,21 lei și 5.502,22 euro de la societăți din exteriorul țării, conturile fiind create de fostul său soț.

„Inculpata a confirmat încasarea în perioada ianuarie 2016-septembrie 2019 în contul personal deschis la Raiffesisen suma de 132.639,95 lei din contul ING aparținând lui …, care i-a deschis conturile pe site-urile de videochat la solicitarea sa, astfel că banii provin din aceste activități prestate de inculpată”, a stabilit procurorul de caz.

A achitat prejudiciul și a încheiat un acord cu Parchetul

Băcăuancei i s-a pus inițial sechestru pe un apartament de 60 de metri pătrați pe care îl deține în Bacău, dar a plătit banii datorați statului, iar măsura asiguratorie a fost ridicată de instanță.

Ca să scape de închisoare, administratora firmei din Bacău a încheiat un acord cu procurorii, prin care și-a recunoscut vinovăția.

„Se constată de către instanţă ca fiind întrunite toate condiţiile legale pentru admiterea acordului de recunoaştere a vinovăţiei în condiţiile convenite, pe de o parte.

Pe de altă parte, instanţa mai reţine şi faptul că felul şi cuantumul pedepsei cu privire la care s-a ajuns la un acord între procuror şi inculpată sunt suficiente pentru atingerea scopului şi îndeplinirea funcţiilor de constrângere, de reeducare a pedepsei, faţă de lipsa de antecedente penale a inculpatei, precum şi în raport de conduita acesteia, anterioară şi ulterioară comiterii faptelor, aceasta achitând în integralitate debitul”, și-a motivat magistratul decizia de a-i aplica femeii doar o amendă penală.