Doina Melinte este șefa sportului românesc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fosta mare atletă a fost ieri numită, în fruntea Autorității Naționale pentru Tineret și Sport (ANTS), prin ordin al primului ministru.

Doina Melinte și-a luat în primire, noua funcție de conducere a sportului românesc, ca președintă a ANTS. Anterior, aceasta a fost secretar de stat pentru probleme sportive în Ministerul Tineretului și Sportului, instituție desființată în prezent.  "Nu este un început de mandat, ci o continuare a lui. Consider că prin această numire am primit un cadou frumos în luna martie, când se sărbătorește femeia", a declarat Doina Melinte.

Fosta atletă susține că sportul se confruntă, la ora actuală, cu multe probleme, cea mai urgent fiind deblocarea bugetului. "Toate federațiile și complexurile sportive naționale sunt într-o situație dificilă pentru că au făcut datorii pentru a funcționa.Doresc ca săptămâna viitoare să împărțim banii", a spus noua președintă a ANTS.

Doina Melinte a fost numită secretar de stat în fostul minister al sportului în urma demisiei lui Octavian Belu din iulie 2009. Ea a rămas ca şef al instituţiei din strada Vasile Conta după întreruperea mandatului de ministru al Sorinei Plăcintă, determinată de comasarea Sportului cu Ministerul Educaţiei. Ca atletă, Doina Melinte a cucerit aurul olimpic la proba de 800 de metri şi argintul la 1.500 de metri la Jocurile Olimpice de Vară de la Los Angeles din 1984.