Bacău: „Recurs la Dumnezeu“, protest contra judecătorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mioriţa Berbece apelează la dreptatea divină

Angajaţii unei firme de marochinărie au scris un pomelnic către divinitate în care au trecut numele celor care le-au judecat procesul.

Mioriţa Berbece a ajuns să facă apel la Dumnezeu în mod public după ce a primit din partea Tribunalului Bacău o sentinţă care a lăsat-o fără loc de muncă.


Femeia spune că a lucrat 30 de ani ca muncitor la o firmă de marochinărie din Centru şi, după patru ani de procese, spaţiul a fost câştigat în instanţă de altă firmă.


Vor să-şi repare imaginea


„Verdictul dat de judecători nu este corect. Eu şi ceilalţi şase colegi am rămas fără loc de muncă. Suntem obligaţi să predăm spaţiul şi nu avem altă locaţie“, a spus supărată Mioriţa Berbece. Pentru că nu a găsit o altă cale de protest, femeia a luat câteva coli de hârtie, o lumânare şi un colac şi i-a trecut într-un pomelnic pe judecătorii care s-au ocupat de dosar. „Aveam două variante: să merg la vrăjitori sau să fac recurs la Dumnezeu“, a mai spus femeia. În pomelnicul scris de Berbece sunt trecute numele a şase judecători din cadrul Tribunalului Bacău.


Cei aflaţi pe listă nu sunt de acord cu gestul femeii  şi spun că vor ca cineva să le reabiliteze numele. „Vom face o cerere de apărare a reclamaţiei la CSM. Pentru mine comisia contează şi ea poate demonstra că suntem persoane integre profesional şi moral“, a spus Maria Oboroceanu, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Bacău şi una din cele şase persoane din pomelnicul Mioriţei Berbece.