Bacău: Perspective noi pentru RAFO Oneşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bacău: Perspective noi pentru RAFO Oneşti

Guvernul a adoptat miercuri un memorandum pentru acordarea unei garanţii de stat în valoare de 330 de milioane de euro pentru RAFO Oneşti.

RAFO Oneşti va continua programele de modernizare şi diversificare a producţiei, după ce Guvernul a adoptat miercuri un memorandum pentru acordarea unei garanţii de stat în valoare de 330 de milioane de euro pentru rafinărie, după cum a anunţat premierul Emil Boc la finalul şedinţei de Guvern.


Am adoptat un memorandum prin care Guvernul îşi arată disponibilitatea de a acorda o garanţie de stat în valoare de 330 de milioane de euro pentru Rafo în vederea realizării planului investiţional şi pentru realizarea, în fapt, a noului lanţ petrochimic Rafo-Oltchim-Arpechim şi care, pe de o parte, va duce la salvarea a peste 1.500-2.000 de locuri de muncă şi, pe de alta parte, va contribui la realizarea unui lanţ petrochimic extrem de important pentru industria şi economia românească”, a declarat Boc.

Decizia vine la mai puţin de o lună după vizita întrerpinsă la RAFO de preşedintele Traian Băsescu. Şeful statului a declarat la momentul respectiv că este gata să devină un prieten al rafinorilor oneşteni, după ce RAFO şi-a achitat integral datoriile către statul român. Băsescu şi-a declarat atunci intenţia de a sprijini RAFO în planurile sale de dezvoltare.

 Reprezentanţii RAFO spun că decizia Guvernului permite societăţii să îşi continue planurile de modernizare şi dezvoltare. „Preşedintele a constatat RAFO există, că aici muncesc oameni, că avem un program de investiţii în lucru. A fost nevoie să vadă documentaţia cu privire la proiectele de modernizare, iar acordarea garanţiilor de stat este pasul firesc”, a declarat Ion Marian, liderul sindicatului „Rafinorul”. Reprezentantul RAFO a mai adăugat că „pentru noi, ca salariaţi, înseamnă că ne păstrăm locurile de muncă, iar pentru administraţie, se garantează accesul la resurse financiare vitale pentru deblocarea proiectelor de investiţii”.