Bacău: Microbuz blocat între nămeți

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pe drumurile din județ se acționează pentru deszăpezire.

În urmă cu câteva ore, datorită zăpezii și viscolului din județul Bacău, un microbuz cu două persoane a rămas blocat aproape de localitatea Săucești. Lucrătorii de la Ispectoratul pentru Situații de Urgență au intervenit imediat pentru a tracta autovehicolul.

Astăzi, în jurul orei 13.30, un microbuz cu două persoane a rămas blocat din cauza ninsorii abundente între drumul E 85 și localitatea Șerbești din comuna Săucești.

Pentru că cei doi bărbați au avut inspirația de a suna la 112, la fața locului s-au deplasat imediat lucrătorii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Maior Constantin Ene" (ISUJ) Bacău.

Aceștia au luat legătura imediat și cu Serviciul Juțean Public de Drumuri, care a trimis în zonă un utilaj de deszăpezire cu lamă.

"La sosirea la faţa locului echipajele ISUJ Bacău au constatat că pe DJ 207 F, la o distanţă de aproximativ un kilometru faţă de drumul european E 85, datorită stratului de zăpadă depus pe carosabil în urma viscolului, a rămas blocat microbuzul marca Fiat Ducato, înmatriculat în judeţul Caraş-Severin, condus de Ştefănuţ Ghiorghiu. Microbuzul aparţine unei societăţi comerciale din Caransebeş, cu profil de cofetărie", ne-a explicat Andrei Grecu, purtător de cuvânt la ISUJ Bacău.

Microbuzul a fost tractat către un loc sigur în comuna Săucești. Serviciul Public Județean a făcut public faptul că în porțiunea Șerbești-DN 2, mai exact DJ 207F,  nu se mai poate circula de mai bine de o oră.

"Zăpada e înaltă de un metru și nu se poate interveni. Drumul e blocat și nu credem că se va debloca prea curând", a explicat Valentin Pralea, directorul Serviciului de Drumuri. Satul din zonă nu este izolat întrucât se poate ajunge la el prin Săucești.