Cum este indicat să folosim dafinul la mâncăruri. Cantitatea ideală care trebuie presărată în preparatele culinare
0Dafinul este un condiment folosit în bucătăria românească, în special la mâncărurile cu sos de roşii, dar şi la ciorbe. Cât dafin putem folosi şi cât timp este recomandat să fie fiert în mâncăruri ne explică bucătarul arădean Adrian Pop.
Dafinul este un condiment foarte puternic, care îşi lasă aroma dacă este pus la fiert timp îndelungat.
„Dafinul este un condiment folosit adesea la marinate, ciorbe, sosuri sau fripturi. Dacă îl punem la fiert atunci când preparăm ciorba sau un sos cald, este indicat ca la o oală de aproximativ 3 litri să nu folosim mai mult de o frunză de dafin. Condimentul este destul de puternic, iar folosirea în exces va schimba gustul preparatului culinar. Este importantă această aromă, însă într-o măsură decentă, nu este indicat ca preparatul să fie invadat de aromele dafinului. Dacă la unele preparate vom folosi dafin pisat, trebuie să ţinem cont că acesta îşi va elibera mai puternic aromele, în consecinţă vom folosi mai puţin”, ne spune bucătarul arădean Adrian Pop.
Acesta spune că dacă folosim dafinul la ciorbe ar fi indicat ca înainte de a-l adăuga în oală să îl prăjim. „Uneori eu prăjesc dafinul pe care îl folosesc la cirobe. În acest fel, gustul înţepător va fi estompat. Nu este o procedură obligatorie, întrucât nu se pune problema ca aromele din dafin să acopere ca intensitate aromele din ciorbă”, mai spune bucătarul arădean.
În ceea ce priveşte utilizarea dafinului la marinate sau sosuri, aceste frunze ar trebui sfărâmate. În acest fel, aromele vor fi mai intense, lucru acceptabil la sosurile pe bază de roşii sau usturoi.
Cum faci cea mai bună ciorbă de cartofi şi afumătură. Ingredientul secret care o face mai gustoasă