Arad: Poligonul ISU transformat în bază de agrement

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arad: Poligonul ISU transformat în bază de agrement

Poligonul ISU de pe Calea Bodrogului a fost cedat autorităţilor locale care vor să îl transforme în bază de agrement.

Printr-o decizie a ministerului de profil, poligonul de pregătire al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad a trecut la administraţia locală.

Primarul Aradului, Gheorghe Falcă a declarat că pe terenul pe care l-a estimat la circa 2 hectare, se va amenaja o zonă de agrement.

Edilul şef a mai adăugat că întreaga zonă ce va fi străbătută de autostradă va fi transformată în zonă de agrement pentru arădeni, adăugând că pe aceştia  ”îi aşteaptă o mare surpriză”. De altfel, Planul Urbanistic Zonal aprobat de consilieri prevede tocmai acest tip de destinaţie pentru terenurile din apropierea traseului autostrăzii. 

Chiar dacă în şedinţa în care s-a decis trecerea terenului poligonului la autorităţile locale a fost inclusă pe ordinea de zi şi situaţia Cetăţii Aradului, acest subiect a fost amânat pentru o şedinţă ulterioară, conform spuselor primarului.

”Introducerea Cetăţii în circuitul civil va fi luată totuşi în discuţie la nivelul guvernului, în cel mai scurt timp”,a adăugat Gheorghe Falcă.