A scăzut numărul de accidente grave în anul care a trecut comparativ cu 2008

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numărul accidentelor a scăzut în judeţul Arad cu 3%, în vreme ce numărul deceselor  rezultate din acestea a scăzut cu aproximativ opt procente. În schimb, arădenii au făcut mai multe acidente uşoare.

În anul care a trecut au fost înregistrate în judeţul Arad  227 de accidente grave de circulaţie soldate cu 71 de morţi şi 196 răniţi grav, comparative cu anul precedent când s-au produs 235 de accidente grave, în urma cărora a rezultat decesul a 75 de persoane şi rănirea gravă a altor 202.

În schimb poliţiştii arădeni au avut de-a face cu mai multe accidente uşoare, numărul acestora fiind de 287 faţă de 240, în anul 2008.

De alfel, România face parte dintr-un proiect European elaborat de Organizaţia Europeană a Poliţiilor Rutiere TISPOL, ce se va derula inclusiv în acest an.

LIFESAVER îşi propune să reducă cu  50% numărul persoanelor decedate în accidente de circulaţie în ţări precum Polonia, Portugalia, Slovenia, Spania, Ungaria şi România, ţări care încă se confruntă cu un număr însemnat de accidente de circulaţie.