Părinte pentru 50 de copii: un preot transformă o fostă şcoală abandonată în centru de zi pentru micuţii din parohie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Trivalea Moşteni (judeţul Teleorman), clădirea unei şcoli nefuncţionale este transformată într-un centru de zi multifuncţional, destinat copiilor din localitate. Iniţiativa aparţine preotului din Trivalea, părintele Bogdan Nedea.

Preotul din Trivalea Moşteni şi-a luat în serios rolul de părinte pentru cei aproximativ 50 de copii din parohia sa, micuţi care provin în majoritate din familii fără posibilităţi materiale. Cei mici au găsit la biserică nu numai îndrumare spirituală, ci şi o mâncare sau haine, strânse de părinte din donaţii.

Din dorinţa de ajuta şi mai mult copiii din parohia sa, preotul a luat decizia de a transforma clădirea fostei şcoli din curtea bisericii într-un centru destinat copiilor sărmani. ”Avem în parohie aproximativ 50 de copii. Încercăm să le oferim ceea ce familiile lor, fără posibilităţi materiale. Văzând problemele cu care se confruntă majoritatea oamenilor din mediul rural -lipsa educaţiei, neajunsurile-am hotărât să readucem la viaţă această cladire abandonată ce până nu demult a însemnat locul unde majoritatea enoriaşilor au învăţat să ţină un stilou in mână”, spune părintele Bogdan Nedea.

Proiectul readucerii la viaţă a vechii clădiri a început în vara anului trecut: ”Proiectul a fost demarat anul trecut, am reuşit să punem un acoperis nou, instalaţie electrică nouă, ferestre şi uşi din termopan, am avut alături consiliul local şi diferiţi oameni de bine”. Majoritatea donaţiilor au fost strânse pe reţeaua de socializare Facebook , unde părintele a popularizat iniţiativa sa şi ajutorul nu a întârziat să apară. Din vara anului trecut, de când a demarat proiectul, şi până în prezent, centrul din curtea bisericii Trivalea Moşteni a început să prindă contur. 

Copiii  vor servi masa la centru şi vor primi ajutor la teme

” În prezent lucrăm la compartimentarea apartamentului ce ar deservi pentru cazarea temporară a oamenilor aflaţi în dificultate-distrugerea casei în urma unui incediu, inundaţii, mame abuzate. Acum avem nevoie de gresie şi faianţă pentru bucătărie şi baie, parchet pentru cele două camere şi uşi de interior”, spune iniţiatorul.

Pentru amenajarea sălii de mese unde copiii din parohie vor putea primi o masă caldă este nevoie, de asemenea, de gresie şi mobilier.

   

În noul centru, copiii vor beneficia nu doar de o masă caldă, ci şi de ajutor la teme. ”Beneficiarii sunt copiii parohiei, aproximativ 50 la număr, care ar putea servi o masă caldă şi, in baza profesorilor voluntari, ar putea face temele sau diferite activităţi educative. Oricine vrea să întindă o mână de ajutor copiiilor poate să o facă, contactându-ne pe pagina de Facebook”, mai spune părintele Bogdan Nedea.