Parcarea de la piaţă e varză!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Comercianţii vând varză în parcarea de la piaţa centrală

După ce, timp de câteva săptămâni bune, parcarea de la piaţa centrală din Alexandria, de pe strada Confederaţiei,  a fost ocupată cu camionete cu struguri, acum a devenit târg de varză.

Zilnic, cel puţin zece comercianţi cu varză îşi parchează aici maşinile şi îşi expun varza în aşteptarea cumpărătorilor, spre diserarea şoferilor care nu mai au nici o şansă să găsească un loc de parcare. „ Ne-am săturat, locul  ăsta numai parcare nu mai e. După ce că mereu stau aici maşini la vânzare, după ce că acum o lună era plin de struguri, acum au venit cu varză. Vin zilnic aici să caut un loc de parcare pentru că servici în zonă, dar nu găsesc niciodată” ne-a spus Mihai Dragomir, un alexăndrean de 29 de ani, nemulţumit că locurile de parcare sunt ocupate cu varză.
Comercianţii veniţi de la Olteni,  Plosca, Peretu, Bragadiru sau alte comune să-şi vândă varza la Alexandria nu s-a aşezat în parcare de capul lor, ci cu acceptul conducerii SC Pieţe Târguri. „ Avem aprobare şi plătim taxă pentru locurile astea. Dau 36 de lei pe zi, dar nu sunt deloc mulţumit că parcă nu mai cumpără lumea ca în alţi an. Varza o dăm ieftin şi abia ne scoatem banii”  a spus Ion Olteanu, comerciant din Peretu.

Conducerea SC Pieţe Târguri are o explicaţie

Nemulţumirile alexăndrenilor în legătură cu târgul ad-hoc de varză din parcare sunt cunoscute şi de conducerea SC Pieţe Târguri. Întrebată de reporterii ADS Alexandria de ce le-a permis comercianţilor să-şi vândă varza în parcare, Cecilia Avram, şef-serviciu SC Pieţe Târguri,  a explicat :”Ar fi fost foarte greu să îi băgăm în piaţă,  accesul este greu, nu puteau să intre cu maşinile acolo.Ne-am gândit că e mai bine în parcare şi pentru ei, şi pentru cei care cumpără cu sacul şi îl bagă direct în maşină.”