FOTO Gospodinele din Alexandria, la concurs. Care este secretul celui mai bun cozonac de casă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Radu Mariana (64 de ani) a făcut cel mai bun cozonac

3 cozonaci şi 5 păşti au intrat anul acesta în competiţia organizată de Primăria Alexandria în cadrul ediţiei a IX-a a concursului “Cel mai bun cozonac de casă. Cea mai bună pască”, organizat anual înaintea sărbătorilor Pascale.

Concursul s-a desfăşurat la Clubul Pensionarilor din incinta Casei de Cultură Alexandria. Produsele înscrise în competiţie au fost analizate de un juriu format din câştigătoarele locului I, atât la secţiunea cozonac, cât şi la secţiunea pască, la ediţia precedentă, dar şi din specialişti în industria alimentară. Sarcina juriului nu a fost deloc uşoară, toate produsele prezentate fiind de calitate. Criteriile după care a fost realizată jurizarea au fost: aspectul exterior al produselor (formă, volum, împletitură), aspectul cojii (culoare, luciu), aspect în secţiune (miez, umplutură), miros şi, nu în ultimul rând, gust.
După totalizarea punctelor acordate de juriu fiecărui produs după criteriile amintite, a fost stabilită ierarhia câştigătorilor.


Astfel la secţiunea “Cozonac”, pe locul I s-a clasat Radu Mariana, pe locul al doilea, Stan Ondina, iar pe locul al treilea, Cuşcă Viorica. La secţiunea “Pască” pe locul I s-a clasat Câmpeanu Cati, pe locul al doilea Păscuţ Mariana, iar pe locul al treilea Stochiceanu Patriţa.


”Secretul este la frământat şi făină”

După spusele participantelor, secretul unui cozonac perfect constă, în principal, în frământat. ”Secretul este la frământat şi făină . Dacă frămânţi cum trebuie şi pui grăsime cum trebuie. La doi cozonaci am pus un kilogram de făină, 500 de ml de lapte, 100 de grame de ulei şi 100 de unt, se amestecă. Crema se face cu albuşuri, 5 gălbenuşuri. Albuşurile se bat şi se amestecă cu nucă, cu  tot ce punem în el. Tot procesul durează. Trei sferturi de oră să crească, o oră la frământat şi 45 de minute să se coacă. Este foarte importantă experienţa când te apuci să faci cozonaci. Am învăţat să fac cozonaci la 30 de ani, acum am 64 de ani. Este pentru prima dată când particip” spune câştigătoarea  secţiunii ”Cel mai bun cozonac”.


Atât câştigătoarele, cât şi celelalte participante au primit diplome şi premii constând în produse alimentare (ulei, zahăr, făină etc.), acestea fiindu-le înmânate de viceprimarul municipiului Alexandria, Augustin Ioan.

 

Mai multe pentru tine:
O nouă apariție de weekend a Prințesei Kate. Viitoarea regină a avut un mesaj de suflet: ”Ne lepădăm de ce nu ne mai e de folos”
Cele mai căutate cadouri pentru copii și adolescenți în 2025: Roblox, Minecraft, jocuri STEAM, Kendama și LOL
Black Friday 2025 „Bla-Bla Black Shopping Weeks” la XXXLutz: transformă-ți casa de sărbători cu piese spectaculoase și reduceri de până la 50%
Black Friday 2025 pe Flip.ro: cele mai mari reduceri la iPhone – economii de până la 1.000 de lei și telefoane premium sub 1.000 €
Din ce cauză tot mai mulți tineri se îmbolnăvesc de cancer de colon. Mâncarea care îi îmbolnăvește
Care este cel mai mare „viciu” al Dacianei Sârbu?! De abia acum a recunoscut! „De patru-cinci ori pe zi!”
A Diamond Is Forever: colecția Primul diamant TEILOR — bijuterii luxury de la 500 lei pentru cadouri care spun povești
Lancôme Bestseller în România: Parfumuri iconice, mascara virală și skincare premium pentru cadouri de lux
Cristina Teleanu, în lacrimi. Fosta avocată, devenită ciobăniță, acuzații grave pentru soțul ei: „Un om fără școală să mă umilească..."
Chillmas Deals 2025 pe eMAG: cele mai bune oferte pentru decorațiuni de Crăciun cu reduceri uriașe de până la 78%
Mariana Moculescu, mesaj dur pentru Alexandra Velniciuc „Nu înțeleg cine stă în spatele acestor decizii” De ce nu a fost lăsată în primă instanță să intre la priveghi și cum a apărut apoi alături de Nidia UPDATE