De ce sunt consideraţi strugurii „super-fructele“ toamnei. Beneficiile uimitoare pe care le au asupra organismului
0Strugurii conţin antioxidanţi puternici care au efectul de a preveni anumite tipuri de cancer. Datorită conţinutul crescut de acid folic, minerale şi vitamina B, fructele ajută la îmbunătăţirea memoriei. Medicii recomandă consumul strugurilor cu tot cu coajă.
Fructele-vedetă ale toamnei, care se găsesc din belşug pe tarabele din piaţă începând din luna august, până la sfârşitul lui octombrie, au nenumărate beneficii pentru sănătatea organismului. Studile specialiştilor au demonstrat că strugurii ajută la prevenirea cancerului şi a bolilor de inimă, îmbunătăţesc tensiunea arterială, sunt un bun detoxifiant şi ajută la hidratare.
Potrivit medicilor, pentru a beneficia de toate mineralele şi vitaminele oferite de fructele-vedetă ale toamnei, strugurii ar trebui consumaţi cu tot cu coajă. ” Este bine ca strugurii să fie consumaţi cu coajă, pentru aceasta este un excelent detoxifiant natural. Nici sâmburii nu sunt de neglijat , deoarece conţin ulei gras care are un rol benefic pentru nivelul de colesterol din sânge”, confirmă medicul de familie Radu Bulumac.
Strugurii conţin un adevărat cocktail de vitamine şi minerale. ”Conţin fibre, vitamina C, vitamina A, vitamine din grupa B, potasiu, fier şi acid folic”, mai spune medicul. O cană de boabe de struguri conţine 104 calorii şi pentru că fructele au un conţinut crescut de apă, sunt o excelentă sursă de hidratare. La o cană de boabe de struguri, conţinutul de apă este de 70 mm de lichid.
Previn cancerul şi ajută la sănătatea inimii
Consumaţi în mod regulat, strugurii au beneficii uriaşe pentru menţinerea sănătăţii şi prevenirea unor boli. Studiile medicilor au demonstrat că aceste fructe sunt un aliat puternic în lupta împotriva cancerului.
Strugurii conţin antioxidanţi puternici cunoscuţi sub denumirea de polifenoli care au rolul de a preveni anumite tipuri de cancer precum cel de plămâni, pancreas sau colon
Strugurii conţin şi resveratrol, substanţă care are beneficii pentru inimă şi ajută la menţinerea sănătăţii vaselor de sânge.
Buni pentru digestie şi vedere
Strugurii sunt o sursă bogată de fosfor, potasiu şi fibre. Consumul de struguri ajută la eliminarea toxinelor acumulate în organism şi ajută, de asemenea, la digestie. Pentru un efect diuretic şi curăţarea colonului, medicii recomandă consumul fructelor, dimineaţa, pe stomacul gol.
Consumul regulat de struguri negri previne apariţia leziunilor pe retină. La menţinerea sănătăţii ochilor contribuie şi resveratrolul, unul dintre cei mai puternici antioxidanţi naturali care se găsesc în fructe.
Au efect anti stres
Fructele vedetă ale toamnei sunt o sursă importantă de zaharuri ”bune”, uşor de asimilat, precum fructoza sau glucoza. Studiile au demonstrat că un consum regulat de struguri ajută la îmbunătăţirea secreţiei de serotonină, supranumită „hormonul fericirii”şi , astfel, fructele devin un aliat în lupta cu stresul.
Consumul de struguri ajută la purificarea rinichilor şi eliminarea, pe cale naturală, a calculilor renali.
Strugurii negri sunt buni pentru sistemul osos
Pentru că au un conţinut crescut de calciu, strugurii ajută la menţinerea sănătăţii sistemului osos. ”Este recomandat, în cazul persoanelor care suferă de osteoporoză, să consume struguri negri pentru că aceştia au un conţinut crescut de calciu”, mai spune medicul. La menţinerea sănătăţii oaselor contribuie şi fierul, cuprul şi manganul, care se găsesc în boabele de struguri.
Îmbunătăţesc memoria
Strugurii negrii sunt o sursă naturală bogată de acid folic şi vitamine din grupa B, care ajută la funcţionarea normală a creierului. Consumaţi în mod regulat, datorită conţinutului crescut de minerale şi vitamine, strugurii ajută la îmbunătăţirea memoriei şi a capacităţii de concentrare. Pentru a profita de beneficiile aduse de aceste fructe, medicii recomandă un consum la micul dejun de cel puţin 20 de grame de struguri.