S-au reluat consultaţiile la policlinica Spitalului Judeţean Alba. Condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească pacienţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: arhivă Adevărul

Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia a reluat de luni, 18 mai 2020, activitatea în policlinică, respectiv consultaţiile medicale în regim ambulatoriu, cu respectarea obligatorie a unor măsuri de protecţie.

Având în vedere actualul context epidemiologic, conducerea unităţii medicale solicită înţelegerea şi colaborarea populaţiei, astfel încât activitatea medicală să se desfăşoare în condiţii de siguranţă, atât pentru pacienţi, cât şi pentru personalul medical.

Precizările reprezentanţilor Spitalului Judeţean:

1. Consultaţiile în cabinetele medicale se vor acorda doar pe baza programării prealabile. Dacă doriţi o consultaţie la unul dintre cabinetele noastre, vă rugăm să sunaţi înainte la cabinetul medical în care doriţi să fiţi consultat, la numărul de telefon din lista de mai jos, au transmis reprezentanţii instituţiei medicale, într-un comunicat de presă.

2. Programările se efectuează doar telefonic, conform listei de mai jos. Veţi fi programat iniţial pentru o consultaţie la distanţă, telefonică cu medicul de specialitate. Pentru a vă proteja, vom încerca să soluţionăm problema dumneavoastră fără a fi necesar să vă prezentaţi la cabinetul medical, dacă acest lucru este posibil.

În acest scop, vom putea trimite prin mijloace electronice (e-mail, WhatsApp) reţete medicale, concedii medicale, etc. şi vă vom solicita, în măsura în care aveţi această posibilitate, trimiterea documentelor medicale pe care doriţi să le analizeze medicul curant în cadrul consultaţiei, prin aceleaşi mijloace (ex.: rezultate analize, alte documente medicale).

În urma consultaţiei la distanţă, medicul va decide dacă este necesară prezentarea la cabinetul de specialitate şi vă va programa pentru consultaţie.

3. Vă rugăm să vă prezentaţi doar la ora la care aţi fost programat. Accesul în policlinică este permis doar pacienţilor programaţi şi nu se va putea face înainte de ora programării.

4. În cazul în care aveţi simptomatologie respiratorie vă rugăm să anunţaţi acest lucru telefonic înainte de prezentarea la cabinetul medical.

5. Vă rugăm să purtaţi mască de protecţie facială şi să evitaţi să aduceţi cu dumneavoastră lucruri şi bagaje care nu vă sunt necesare.

6. La intrarea în clădire fiecare pacient va fi termometrizat şi va completa fişa de triaj epidemiologic. Termometrizarea şi completarea fişei de triaj epidemiologic sunt condiţii obligatorii de acces în cabinetul medical.

7. Nu se va permite staţionarea pe holuri sau în alte spaţii.

Citiţi şi:

 

FOTO VIDEO Un avion a aterizat forţat pe un câmp de lângă Alba Iulia. Pilotul a scăpat cu răni minore

 

Termenul dat de premierul Ludovic Orban pentru finalizarea autostrăzii Sebeş - Turda: 30 noiembrie 2020

 

Spitalul cu doi manageri, unul de la PNL, altul de la PSD. Primarul din Câmpeni a emis o dispoziţie contrară cu ordonanţa Guvernului