Funcţionar de la DSV Alba, găsit în conflict de interese de ANI. A efectuat un control la firma soţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Arhivă

Un funcţionar de la Direcţia Sanitară Veterinară Alba a fost identificat în conflict de interese de Agenţia Naţionaă de Integritate. Ioan Dan Ilieş a participat la un control la o firmă unde asociat era soţia sa. Funcţionarul a fost în trecut director executiv şi director adjunct al instituţiei.

Potrivit Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), Ioan Dan Ilieş a încălcat regimul juridic al conflictelor de interese în materie administrativă, întrucât, în calitate de inspector pentru siguranţa alimentelor din cadrul DSV Alba, a efectuat un control la o societate comercială în cadrul căreia asociat şi administrator era soţia acestuia, Cornelia Luminiţa Ilieş.

Angajatul DSV Alba a fost informat despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris.

Ilieş nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare. Funcţionarul poate contesta decizia ANI la instanţa de judecată în termen de 15 zile.