Escroc cu multiple identităţi, trimis în judecată pentru înşelăciuni în serie. Se dădea amant fatal, preot sau agent secret

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bărbatul este judecat în stare de arest preventiv FOTO Arhiva Adevărul

Unul dintre cei mai prolifici ţepari din Alba din ultimii 20 de ani a fost trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia într-un nou dosar.

A. P. G., zis Keops sau Mânuţă, este acuzat de cinci fapte de înşelăciune, două de fals în înscrisuri sub semnătură privată, şantaj şi conducere a unui autovehicul fără permis de conducere. 

Alături de acesta a mai fost trimisă în judecată o femeie, B. C. F., care este acuzată de două infracţiuni de complicitate la înşelăciune şi două de fals în înscrisuri sub semnătură privată. Dosarul a fost înregistrat la Judecătoria Alba Iulia miercuri, 12 ianuarie 2022. 

Valoarea banilor obţinuţi de Keops prin faptele de înşelăciune este uriaşă: peste 450.000 de lei, 60.000 de lire şi 9.000 de euro. Suma totală în RON depăşeşte 800.000 de lei. Pentru a obţine bani de la femei se folosea şi de metoda ”lover-boy”.

Potrivit Parchetului, în perioada decembrie 2019-mai 2020, în timp ce bărbatul de 34 de ani a avut o relaţie cu persoana vătămată M., a indus-o în eroare pe aceasta folosindu-se de calităţi mincinoase şi a determinat-o să îi remită diverse sume de bani necesare pentru a se înscrie la bursă, respectiv pentru a deveni colaborator al Serviciului de Informaţii Externe şi ulterior subofiţer, persoana vătămată predându-i inculpatului suma totală de aproximativ 141.200 lei. 

De asemenea, în perioada 17-18.06.2020 l-a determinat pe numitul L., prin constrângere psihică să achite suma de 6.200 lei, reprezentând preţul unui autoturism închiriat de la o societate şi pe care îl avariase în proporţie de 80% în urma unui accident rutier. 

Keops a pretins că este poliţist şi că în caz contrar îi va face plângere pentru distrugere, dând, totodată, de înţeles că sunt mai multe nereguli în legătura cu modul în care a acţionat persoana vătămată care vor fi trecute cu vederea în cazul în care achită suma de 6.200 lei, fapt ce a determinat-o pe persoana vătămată să remită suma solicitată. La data de 2 iulie 2020, bărbatul a condus un autoturism pe o stradă din municipiul Alba Iulia, fără a deţine permis de conducere.

Femeie înşelată cu peste 300.000 de lei

O altă faptă de înşelăciune în formă continuată s-a produs în perioada 2016-2019. În timp ce avea o relaţie cu numita B., i-a câştigat încrederea şi a indus-o în eroare pe aceasta, folosind identităţi fictive precum şi calităţi mincinoase (preot, constructor, medic, angajat al unei instituţii bancare) şi i-a solicitat remiterea a diverse sume de bani, în mod repetat, sub diverse pretexte, sume pe care persoana vătămată i le-a predat, suferind în acest fel un prejudiciu de aproximativ 307.960 lei.

În perioada iulie-octombrie 2019 a instigat-o pe B. C. F., administrator al unei societăţi comerciale să îi elibereze două adeverinţe de venit la datele de 27 octombrie 2019 şi 29 octombrie 2019 necesare pentru obţinerea a două credite de împrumut, adeverinţe pe care inculpata le-a semnat şi stampilat, deşi angajarea bărbatului a fost una fictivă, deoarece acesta nu a desfăşurat nicio activitate în respectiva firmă şi nu i-a fost plătit salariul. Adeverinţele au fost depuse la două CAR-uri şi au indus în eroare instituţiile cu privire la bonitatea inculpatului, în baza acestora fiind acordate credite de 5.000 lei şi 2.500 lei.

60.000 de lire de la o altă femeie

În plus, în perioada ianuarie 2021-mai 2021, Keops, în baza unei legături subiective cu suspectul C., au indus-o în eroare pe persoana vătămată D., căreia i-au solicitat suma de aproximativ 60.000 lire în mai multe tranşe, parte din aceasta cu titlu de mită pentru organele de poliţie şi Curtea de Conturi, parte ca o investiţie financiară în urma căreia va primi dobândă. Suma a fost remisă de femeie celor doi bărbaţi, iar ulterior nu i-a mai fost restituită.

În perioada mai-iunie 2021 inculpatul l-a indus în eroare pe numitul D., prezentându-i în mod mincinos faptul că Agenţia Naţională de Administrare Fiscală scoate la licitaţie două autoturisme şi că poate obţine respectivele autoturisme cu suma de 9.000 euro. Bărbatul a plătit în acest scop suma de 7.500 euro, dar nu a mai primit autoturismele promise şi nici nu i-a fost restituită suma achitată.

Femeia este acuzată că, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale a instigat-o pe numita T., contabil, să îi elibereze lui A. P. G cele două adeverinţe necesare pentru obţinerea a două credite de împrumut de la două CAR-uri. Până la pronunţarea unei hotărâri definitive, cei doi inculpaţi beneficiază de prezumţia de nevinovăţie. Bărbatul a mai fost condamnat în 2013 la 4 ani de închisoare cu executare tot pentru înşelăciune, acesta fiind liberat condiţionat în 2015.

Vă mai recomandăm:

 

„Sex-touring”, noua metodă de făcut bani a proxeneţilor. Tinere racolate din zone sărace, „plimbate” prin toată ţara

 

Cum ar putea ajunge pe lista UNESCO frontiera de nord a provinciei romane Dacia, cu 350 de situri istorice