Cea mai importantă stradă din Cetatea Alba Iulia, redată circulaţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Strada Mihai Viteazul din Alba Iulia, care asigură accesul prin Cetate, va fi redata parţial circulaţiei sâmbătă, 7 aprilie la ora 11.00 după un amplu proces de reamenajare - restaurare. Strada a fost închisă în urmă cu un an când a început procesul de modernizare a zonei interioare din Cetate.

Având o lungime 850 metri, între Catedrala Romano-Catolică „Sfantul Mihail” şi Poarta a III-a, strada este destinată, în cea mai mare parte, circulaţiei pietonilor.

„O comisie din partea Primăriei a facut o recepţie parţială a lucrărilor existente şi a celor care urmează a fi executate. S-au constatat urmatoarele intervenţii asupra zonei: s-a reconfigurat tot spaţiul public între fronturile construite, relaţionânâdu-se cu imobilelele aflate în proprietatea altor entităţi, s-au schimbat îmbrăcăminţile rutiere şi pietonale, precum şi platformele din zona monumenelor istorice, s-a realizat iluminatul de siguranţă, ambiental, pietonal şi arhitectural. De asemenea, s-a refăcut zona verde şi s-au plantat arbori ornamentali, iar în mare parte sunt finalizate relaţiile cu platformele de acces spre străzile adiacente“, se afirmă într-un comunicat de presă al Primăriei Alba Iulia.

Pe zonele şantierelor arheologice din spaţiile nou amenajate şi pe drumul roman s-au marcat contururile obiectivelor descoperite cu materiale diferit colorate, în funcţie de epoca elementului de fortificaţie. Mobilierul urban urmează să fie amplasat în perioada imediat urmatoare.