Valentin Mocanu: Salariile bugetarilor nu s-au redus prin aplicarea Legii salarizării unice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Secretarul de stat din cadrul Ministerului Muncii, Valentin Mocanu

Secretarul de stat în Ministerul Muncii, Valentin Mocanu, va susţine o conferinţă de presă la ora 13.30, la sediul Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, pentru clarificarea unor aspecte legate de Legea privind salarizarea unitară.

Citeşte şi:

De la 1 martie încep protestele sindicale

"Salariile bugetarilor nu s-au redus prin aplicarea Legii salarizării unice", a precizat oficialul din Ministerul Muncii.

Mocanu a precizat că eventualele micşorări de venituri apărute s-au născut din cauza aplicării incorecte a legii. Acesta a precizat că este imposbil să nu apară greşeli atunci când legea se aplică pentru 1,3 milioane de persoane.

Mocanu a precizat că ministerul va rezolva erorile făcute de ordonatorii de credite care au dus la diminuarea salariilor odată cu aplicarea legii unice.

"Dacă există cazuri individuale de reduceri a salariilor de la 1 ianuarie este din cauza interpretării eronate a legii de către ordonatorii de credite şi vom interveni punctual pentru corecturi", a spus Mocanu.

Acesta a infirmat informaţiile apărute recent în presă, potrivit cărora ar fi unii bugetari care au primit în ianuarie, după aplicarea legii unice, salarii mai mici decât în decembrie 2009.

Mocanu a identificat două cauze posibile pentru care bugetarii primesc bani mai puţini: o greşeală a ordonatorilor de credite sau sistarea unor sporuri acordate fără motiv.

Potrivit secretarului de stat, în cazul în care se va constata că diminuarea veniturilor a fost cauzată de interpretarea greşită a legii sau de erori de calcul, în cazul angajaţilor respectivi se va face corectura necesară, aceştuia urmând să primească diferenţa salarială luna următoare.

Mai multe pentru tine: