Reşiţa: UCMR s-a calificat în Challenge Cup

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tragerea la sorţi pentru penultimul act este programată astăzi.

UCM Reşiţa a câştigat la Zrenjanin meciul retur cu sârbii de la RK Proleter Naftagas, 30-22, şi s-a calificat în semifinalele Challenge Cup. „Suntem o echipă serioasă şi vrem să ajungem în finală”, a declarat Aihan Omer, Reşiţa fiind acum la un pas de ultimul act. Deşi meciul s-a desfăşurat într-o sală foarte veche, depăşită de cerinţele handbalului modern, autorităţile locale pregătesc inaugurarea în iunie a unei săli noi cu dotări ultramoderne.

Ca de obicei, reşiţenii şi-au dat drumul mai greu, debutul partidei fiind controlat de gazde. Câteva ratări, urmate de greşeli în apărare şi RK Proleter Naftagas conducea cu 3-0 în minutul 4. „Turcul” a intervenit imediat cu un time-out şi a restabilit ordinea.

Încet-încet lucrurile au intrat în normal şi experienţa UCM Reşiţa şi-a spus cuvântul, echipa începând să evolueze la adevărata sa valoare, cu toate că primul gol reşiţean a venit abia în minutul 6, graţie unei lovituri de pedeapsă transformată de Ilie Vaidasigan: 3-1.

Alb-albaştrii au echilibrat rapid partida şi în minutul 10 scorul era 4-4. Din nou cel care a făcut diferenţa pe teren şi pe tabela de scor a fost portarul Nenad Damjanovic, care a avut 18 intervenţii, dintre care 13 în prima jumătate a partidei, iar paradele sale au făcut ca ecartul să crească în favoarea oaspeţilor: 7-4 în minutul 17. Din acel moment, nu s-a mai pus nicio clipă problema învingătoarei, ci doar a diferenţei finale de scor. Excelent în defensivă a fost pivotul Martin Prachar, un adevărat zid în faţa liniei de 9 metri a sârbilor.

Dacă în meciul-tur au excelat interii, la Zrenjanin extremele au fost cele care au condus ostilităţile pe teren, amintind de sezonul trecut când UCM Reşiţa a fost neiertătoare pe extreme. Pârvan şi Ciubotariu au evoluat cu foarte multă dezinvoltură, s-au apărat exact şi au reuşit intercepţii importante. „Rohozneanu şi-a condus foarte inteligent coechipierii în teren şi a reuşit, în special în prima repriză, finalizări surpriză din poziţie de pivot”, a spus Cătălin Negreanu, directorul de marketing al UCM Sport.

O echipă tânără dar lipsită de experienţă, Proleter a încercat, şi în unele momente chiar a reuşit, să se ridice la valoarea adversarului, luptând cu deosebit fair-play pentru fiecare minge, însă valoarea şi experienţa echipei de pe Bârzava şi-a spus cuvântul. Cel mai bun marcator bănăţean a fost Pârvan, cu şapte goluri.

Mulţumiri suporterilor

Directorul de imagine al UCM Sport, Cătălin Negreanu, îi laudă pe suporterii bănăţeni prezenţi la meci. „Şi de această dată galeria a fost la înălţime. Cei 50 de reşiţeni care au făcut deplasarea la Zrenjanin şi-au încurajat în mod extraordinar favoriţii, au făcut spectacol şi au dominat pe tot parcursul meciului fundalul sonor al sălii”, a spus Cătălin Negreanu.

Suntem o echipă serioasă şi vrem să ajungem din nou în finală
Aihan Omer, antrenor UCMR

Suporterii au fost la înălţime, au dominat fundalul sonor
Cătălin Negreanu, director imagine UCM Sport