Patru dandy fac show la "Noaptea Gigolo"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

punk-rock-ul electronic. Elementul care unifică toate aceste stiluri într-un curent nou, elektroclash-ul, este interpretarea mediată de sintetizatoare.Dacă vorbim despre influenţele vizuale,

punk-rock-ul electronic. Elementul care unifică toate aceste stiluri într-un curent nou, elektroclash-ul, este interpretarea mediată de sintetizatoare.Dacă vorbim despre influenţele vizuale, putem menţiona ca repere nume ca Vivienne Westwood (creatoare de modă britanică cunoscută pentru influenţele punk din creaţiile ei, foarte îndrăzneţe - sfârşitul anilor "70) şi Andy Warhol (celebrul artist al cărui nume se identifică acum cu Pop Art-ul, New York-ul anilor "80). Elektroclash-ul a apărut la începutul anilor 1990, şi a adus în prim-plan artişti până atunci necunoscuţi din Haga, Munchen, Berlin şi Detroit. Lui DJ Hell i se datorează descoperirea şi lansarea unor muzicieni underground din Detroit, cum sunt Chris Kurda şi DJ Prax. Este totodată cel care a consacrat artişti, astăzi nume grele în muzica electronică, cum sunt Miss Kittin sau Fisherspooner. Casa sa de discuri a colaborat cu artişti din zone muzicale variate, de la Chicks on speed până la P. Diddy. The Model a lansat recent un EP la Gigolo Records şi îl descrie pe DJ Hell ca un producător extrem de pretenţios, cu o atenţie ce merge până la obsesie cu detaliile unei compoziţii.
Identitatea vizuală pe care o poartă un artist şi o petrece Gigolo este cea subînţeleasă din nume: eleganţă, într-o atitudine extravagantă. The Model mărturiseşte care sunt câteva din accesoriile "fatale" din arsenalul persoanei sale de scenă: cămaşă neagră, cizme de călărie şi cercel lung cu strasuri. Putem conchide că în seara aceasta nu avem de-a face cu o petrecere oarecare, ci cu un show susţinut de oameni care, pe lângă faptul că sunt nume consacrate în lumea muzicală, ştiu foarte bine să facă spectacol.