Parastas şi miting pentru primarul ales post-mortem

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape 200 de simpatizanţi ai PSD s-au adunat la căminul cultural din comuna ieşeană Voineşti, loc în care se dădeau pomeni pentru Neculai Ivaşcu, candidatul mort în ziua alegerilor şi

Aproape 200 de simpatizanţi ai PSD s-au adunat la căminul cultural din comuna ieşeană Voineşti, loc în care se dădeau pomeni pentru Neculai Ivaşcu, candidatul mort în ziua alegerilor şi înhumat ieri.

La mitingul organizat de social-democraţi, oamenii au cerut noi alegeri şi au scandat "Vrem primar ales" pe ritmuri de fanfară. Muzica a fost asigurată de susţinătorii PSD aduşi cu microbuze din judeţ. "A fost primar bun.

De ce l-au pus primar pe celălalt (n.r.- candidatul PNL Gheorghe Dobreanu), dacă a câştigat Ivaşcu? Dacă a murit, trebuie alte alegeri", a spus Ion Lungu, unul dintre participanţii la miting. Oamenii sunt nemulţumiţi de decizia BEC de a-l valida primar pe Gheorghe Dobreanu, deşi Ivaşcu a câştigat post-mortem alegerile, cu 23 de voturi diferenţă.

Protestatarii au plecat spre casă în jurul orei 16.30, în momentul în care a început să plouă torenţial, protestul desfăşurându-se fără incidente. La înmormântarea lui Neculai Ivaşcu au participat în jur de 1.000 de persoane, printre care şi liderul PSD Iaşi, Gheorghe Nichita, şi preşedintele Consiliului Judeţean, Constantin Simirad.