O nouă tranşă, de peste 200.000 de doze, de vaccin AstraZeneca ajunge în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Până în prezent, ţara noastră a recepţionat 3.165.200 doze de vaccin produse de compania farmaceutică AstraZeneca FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

O nouă tranşă de vaccin Vaxzevria (AstraZeneca), de peste 200.000 de doze, soseşte marţi în ţară, a anunţat Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

"208.800 doze de vaccin Vaxzevria vor ajunge mâine, 22 iunie, la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”. Transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse în Bucureşti pe cale terestră", a transmis, luni, CNCAV. 

Dozele vor fi depozitate la Centrul Naţional de Stocare, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale. Centrul Naţional de Stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19 din cadrul Institutului „Cantacuzino” este complet autorizat şi avizat de către Autoritatea Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), autoritatea naţională care are competenţă în domeniul medicamentului de uz uman. 

Până în prezent, ţara noastră a recepţionat 3.165.200 doze de vaccin produse de compania farmaceutică AstraZeneca, iar începând din 15 februarie, 835.780 au fost deja utilizate pentru imunizarea populaţiei.