Modul în care va fi utilizat vaccinul AstraZeneca, discutat de oficialii din Sănătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedinţia portugheză a Consiliului Uniunii Europene a convocat, miercuri, o reuniune extroardinară a miniştrilor Sănătăţii din statele UE pentru a analiza decizia cu privire la vaccinul de la AstraZeneca. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii, Institutului Naţional de Sănătate Publică, Comitetului de vaccinare şi ai Agenţiei Naţionale a Medicamentului discută, joi, print-o şedinţă online, despre situaţia utilizării vaccinului anti-COVID de la compania AstraZeneca. Discuţiile au loc în urma întâlnirii online de miercuri a miniştrilor Sănătăţii din Uniunea Europeană privind situaţia utilizării vaccinului AstraZeneca.

EMA a anunţat miercuri că a găsit o potenţială legătură între vaccinul dezvoltat de compania AstraZeneca împotriva noului coronavirus şi probleme rare de coagulare a sângelui la adulţii care au fost imunizaţi cu acest ser. Cu toate acestea, agenţia europeană subliniază faptul că beneficiile aduse de vaccinul AstraZeneca prevalează în continuare în faţa riscurilor medicale.